Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαίνια της Έκθεσης του Νομίσματος στη Στέγη


Η συναρπαστική ιστορία του ελληνικού νομίσματος από την αρχαιότητα μέχρι το ευρώ
Η περιοδική Έκθεση με τίτλο: «Το ελληνικό χαρτονόμισμα - Ιστορικές μαρτυρίες. Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/4 στη Βέροια. Πρόκειται για την έκθεση που λειτουργούσε όλο το προηγούμενο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και λόγω του ενδιαφέροντος και της μεγάλης επισκεψιμότητας, μεταφέρθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν.
Η έκθεση αποτελεί προϊόν των εκπαιδευτικών δράσεων και συνεργασιών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο της διετούς συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο: «Money matters» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και της Νομισματικής Συλλογής ALPHA BANK, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. 
Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά, από τις 9:00 έως τις 13:00, για μαθητές σχολείων και το απόγευμα, από τις 18:30 έως τις 20:30, για το ευρύ κοινό. 
Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο «Η Συναρπαστική Ιστορία του Νομίσματος. Ένα ιστορικό χρονολόγιο», από την Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank, μιας από τις μεγαλύτερες νομισματικές συλλογές παγκοσμίως. Στη διάλεξη παρουσιάστηκε η ιστορία και η εξέλιξή του νομίσματος, από την εποχή της εμφάνισής του, μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., έως την έλευση του Ευρώ. Δείτε φωτογραφίες:






































2 σχόλια:

  1. Πλούσιος εστί ουχ ο πολλά κεκτημένος, αλλ’ ο πολλά διδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα μεγάλε.
      και για όσους δεν το κατάλαβαν.
      πλούσιος είναι όχι αυτός που κατέχει πολλά αλλά αυτός που δίνει πολλά

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ