Quantcast

http://picasion.com/

«Δράση με Γνώση» - Άξονας 1ος: Δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος

«Εξασφαλίσαμε ένα Δήμο με εύρωστο οικονομικό μέλλον» 
Από το γραφείο τύπου του υπ. Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη δημοσιεύθηκε ο 1ος από τους οκτώ άξονες δράσης της περιόδου 2014-2019. Διαβάστε αναλυτικά: Το ευρύτερο οικονομικό κλίμα και οι επενδύσεις, είναι
προφανές, ότι εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό από την εθνική πολιτική. Και σε επίπεδο όμως τοπικό, πεποίθησή μας είναι ότι ρόλος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος: με τη βελτίωση των οικονομικών, της διοικητικής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου, με επενδύσεις σε υποδομές, με την υποστήριξη της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. 

Ο Δήμος Βέροιας πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό, τις κοινωνικές δομές και την υλικοτεχνική του υποδομή είναι και αναντίρρητα και μια οικονομική μονάδα που επηρεάζει άμεσα την οικονομική ζωή των πολιτών της Βέροιας, ευρύτερα του Δήμου αλλά και του νομού. Κατά συνέπεια, ένας εύρωστος οικονομικά δήμος είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, κάτι που αποτέλεσε αρχή και οδηγό για τη Δημοτικής μας Αρχή.

Ως εκ τούτου, παρότι οι Δήμοι της χώρας βιώνουν μια ασφυκτική κατάσταση που επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη συνεχή συρρίκνωση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων από το κεντρικό κράτος, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς, βελτιώνοντας τους οικονομικούς δείκτες του Δήμου και δημιουργώντας ευνοϊκές οικονομικές και επενδυτικές συνθήκες για την περιοχή ως μέτωπο στην κρίση.





Τι έγινε:

  • Επιτύχαμε δραστική περιστολή των δαπανών σε όλους τους τομείς ξεχωρίζοντας το απαραίτητο από το περιττό, με γνώμονα το κοινό καλό, τι ωφελεί τους πολλούς και όχι γενικευμένες και άσκοπες σπατάλες.
  • Βελτιώσαμε τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου Βέροιας, εξασφαλίζοντας ένα Δήμο εύρωστο, βιώσιμο και αξιόπιστο.
  • Λειτουργήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς του κράτους και στα όργανα ελέγχου (επίτροπος κλπ).
  • Μειώσαμε το μέσο χρόνο αποπληρωμής των προμηθευτών που τόνωσε την αξιοπιστία του Δήμου, έφερε ποιοτικότερους προμηθευτές και φθηνότερο κόστος αγοράς των προμηθειών του Δήμου.
  • Δεν αφήσαμε χρηματοδότηση να πάει χαμένη από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους. Εκμεταλλευτήκαμε ότι μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, εντάσσοντας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα πολλά εκατομμύρια για νέα έργα και δράσεις τα επόμενα χρόνια.
  • Εντάξαμε δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες σε πρόγραμμα εξόφλησης από εθνικούς πόρους.
  • Καταφέραμε την είσπραξη απαιτήσεων του Δήμου από «στρατηγικούς οφειλέτες».
  • Συγχρονίσαμε το έτος κλήσεων τροχαίων παραβάσεων με το έτος βεβαίωσής τους.
  • Προσπαθήσαμε σε όλα τα επίπεδα να μετατρέψουμε τη δαπάνη σε επένδυση σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  • Ολοκληρώσαμε ή ολοκληρώνουμε όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια, υλοποιούμε και δρομολογούμε νέα σημαντικά έργα υποδομών με όφελος για τους δημότες και την τοπική οικονομία.
  • Βελτιώσαμε εν γένει τη διοικητική λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου.
ΒΕΛΤΙΩΣΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  & ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 2.000.000€

Πιο συγκεκριμένα:
  • Εξασφαλίσαμε έναν εύρωστο και υγιή οικονομικά Δήμο με τα σημερινά χρηματικά διαθέσιμα να υπερκαλύπτουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου αλλά και τις συνολικές του υποχρεώσεις, θέτοντας γερά θεμέλια για το μέλλον. 
  • Καταφέραμε να επιτύχουμε σταθερά πλεονάσματα της τάξης των 2.000.000€ ετησίως τα τελευταία χρόνια.
  • Κρατήσαμε σταθερές τις επενδύσεις διαχρονικά σε υλικοτεχνικές υποδομές και ποιοτικές υπηρεσίες και σε σχολικά κτίρια.
  • Αυξήσαμε τις δαπάνες επενδυτικού χαρακτήρα.
  • Μειώσαμε το μέσο χρόνο αποπληρωμής και το ποσοστό χρέους των προμηθευτών από 7 σε 4 μήνες και το ποσό σε 300.000€ λιγότερα συνολικά.


ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 4.000.000€ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ & 2.000.000€ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Αποπληρώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου χωρίς να συνάψουμε νέα δάνεια για το διάστημα 1/9/2014 μέχρι 31/12/2018 πληρώνοντας 3.339.190 για κεφάλαιο και 636.092 για τόκους, σύνολο πληρωμών 3.975.282. Εδώ θα πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι από το τέλος του 2019 και μετά θα υπάρχει ένα δάνειο με τοκοχρεολύσια περίπου στις 200.000 ευρώ, δηλ. 800.000 ευρώ λιγότερα απ’ ότι πληρώνουμε μέχρι σήμερα το χρόνο. Με αποτέλεσμα αυτό να αναδράσει στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης.
Αποπληρώσαμε περίπου 2.000.000€ σε υποχρεώσεις από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Επενδύσαμε για πρώτη φορά στον τουρισμό 240.000 με αποτελέσματα που αναδρούν στα έσοδα του Δήμου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω της αύξησης των επισκεπτών.
Συμβάλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρήματα που εισέπραξαν τοπικές ομάδες παραγωγών για τη δωρεάν διανομή χυμών και φρούτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μαθητές, τονώνοντας το αγροτικό εισόδημα, την κυριότερη οικονομική πηγή της περιοχής.
Ολοκληρώσαμε έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικών δικτύων ενώ εντάξαμε νέα έργα εκατομμυρίων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη διευκόλυνση του εμπορίου.
Επενδύσαμε στις δεξιότητες και τη τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μέσω τις συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης του προσωπικού.  

ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19.000.000€ & ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20.000.000€ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Εντάξαμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και Φιλόδημος ΙΙ έργα συνολικά ύψους 19.000.000€ την τετραετία 2015-2018.
Έχουμε υποβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης και αναμένουμε την ένταξη νέων έργων προϋπολογισμού 20.000.000€.


17 σχόλια:

  1. και ολα αυτα, γιατι δεν το κανεις τωρα που εισαι δημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζουμε πρώτα.... έστω και την επικεφαλίδα.... και μετά σχολιάζουμε!!! ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ λέει..όχι πρόγραμμα!!!! άρα "αυτά τα έκανε τώρα που είναι Δήμαρχος"

      Διαγραφή
    2. Είδες ποσό εμπαθείς είσαι; Χωρίς να το διαβάσεις όλο, έτρεξες να τον κατηγορήσεις. Αυτά παθαίνει όμως όποιος βιάζεται. Αν έμπαινες στο κόπο να το διαβάσεις θα έβλεπες ότι λέει, για να έρθουν επενδύσεις χρειάζεται ένας Δήμος οικονομικά ισχυρός και οργανωμένος, γι'αυτό και τον "θωράκισε" οικονομικά ώστε να γίνει θελκτικός στις επενδύσεις. Άρα τον έκανε οικονομικά αυτόνομο, για να έρθουν επενδύσεις. Προσοχή λοιπόν να ενημερονώμαστε για να έχουμε ορθή άποψη έστω και αν διαφωνούμε.

      Διαγραφή
  2. Το ασανσέρ που δεν βγάζει πουθενά στην εληα ξηλωστε το γινόμαστε ρεζίλι.Τις κυλιόμενες σκάλες που από το πουθενά σε πηγαινουν πουθενά,όταν δουλεύουν(μόνο 1η Απριλίου), κάτω από την έληα ξηλωστε τα επίσης εκνευρίζονται αυτοί που ανεβαίνουν την ανηφόρα με τα πόδια.Επειδη η πλατεία στο ρολοι ανήκει ακόμη στο δήμο Βέροιας ,σπάστε τα τσιμέντα και βάλτε σκέτο γκαζόν,εκεί τα συνεργεία σας δουλεύουν σωστά τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ασανσέρ και τις κυλιόμενες σκάλες κάποιοι τα χαλάνε και δεν δουλεύουν. Αν είναι έτσι όπως λες να τα ξηλώσουν, ας ξηλώσουν και τους κάδους αφού ο κόσμος πετάει κάτω τα σκουπίδια, ας ξηλώσουν και το κυνοκομείο αφού ο κόσμος αφήνει ακόμη αδέσποτα και πάει λέγοντας. Καταλαβαίνεις ότι ο ισχυρισμός σου λογικά δεν ευσταθεί. Αντί να μέμφεσαι αυτούς που τα χαλάνε φωνάζεις το Δήμο που τα έκανε και τα συντηρεί. Μπροστά στην αντιπολιτευτική σου μανία να χαλάσουμε κάτι και ας χρειάζεται στους ηλικιωμένους και στους ανήμπορους. Το πρόβλημα δεν είναι στα έργα, αλλά στους ανθρώπους. Πάντως με τέτοιο σκεπτικό δεν γίνεσαι καλύτερος ούτε προωθείς το καλό, προωθείς την καταστροφή. Να το κοιτάξεις πάντως με κάποιον ειδικό αυτό, μην το αφήσεις.
      εδώ ταιριάζει το λαϊκό άσμα "γεννήθηκες για την καταστροφή ..."
      (για να γελάσουμε και λίγο).

      Διαγραφή
    2. Βάλτε γκαζον,σε αυτό ο δήμος λειτουργεί σωστά με την τεχνολογία δεν το έχετε.Οι πολίτες της πόλης που χρησιμοποιησανε το έργο της κυλιόμενης σκάλας και του ασανσερ είναι η απάντηση. Αν κατάφερε έστω και ένα ΑμΕΑ με καρότσι να ανέβει απο στρατού στην εληα, έστω και ενα, έχετε δίκιο. Έχετε όμως απόλυτο άδικο, αν σήμερα που δεν είναι 1η Απριλιου δεν μπορεί.

      Διαγραφή
  3. Απ' ολη την ανακοινωση το πιο σημαντικο ειναι οτι εχει μειωθει το χρεος του δημου και οτι θα μειωθει ακομα περισσοτερο σε 1-2 χρονια. θετικοτατο αυτο εαν ειναι ετσι. κατα τ' αλλα τιποτα το ιδιαιτερο. ολα ειναι λογια και θεωρειες για τις "πιθανες επενδυσεις" και οτι θα γινει ο δημος "πολος ελξης" κτλ κτλ. Ποιες επενδυσεις να γινουν στην ελλαδα ( στα χαλια που ειμαστε)και να ερθουν και στη Βεροια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες αυτό. Κάποτε πριν μερικά χρόνια ήρθαν κάποιοι επιχειρηματίες (δεν χρειάζονται λεπτομέρειες) και τα πρώτα που ρώτησαν ήταν αν η πόλη έχει, καλή πρόσβαση σε διεθνή οδικά-σιδηροδρομικά-αεροπορικά δίκτυα (Εγνατία, αεροδρόμια Θεσ/νίκης,σιδ/κό σταθμό), γρήγορο internet, ασφαλή δίκτυα νερού και αποχέτευσης (να μην πλημμυρίζει η πόλη και να μην μένει χωρίς νερό), και χρήσεις γης (αν έχουν οριοθετηθεί ζώνες επιχειρηματικότητας) .
      Σκέψου τι από αυτά έχουμε, σε συνδυασμό με τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής και θα καταλάβεις αν υπάρχει προοπτική στην περιοχή.

      Διαγραφή
  4. Κοιτάξτε με τι μαεστρία κοροϊδεύουν τον κόσμο..... ''ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19.000.000€ & ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20.000.000€ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ''
    Τα εκατομμύρια περναν απο μπροστά μας αλλα δεν τα αγγίζουμε.
    Λέξεις οπως ''ΕΝΤΑΞΑΜΕ'' '' ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ'' Παραπλανουν τον κόσμο, δηλαδή 5 χρόνια δεν σας έφταναν; θέλετε κι αλλα;
    5 Χρόνια δεν έκαναν ούτε ένα έργο.
    Γύρισε ο δήμος Βέροιας, εξαιτίας της νωθροτητας σας πολλα χρόνια πίσω. Ελπίζω ο κόσμος να ξύπνησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξυπνήστε!!!! Τόσα χρόνια ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη εξαθλίωση Έδειξες τι αξίζεις κ. Δήμαρχε. Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πυροτεχνήματα λέτε και οι δύο ο κόσμος πάντως και στη συγκέντρωση και στην κοινωνία άλλα δείχνει. Όποιος δεν τα βλέπει κακό τους κεφαλιού του.
      Ακόμη και από το μακρινό stiximan δίνουν πρώτο τον Δήμαρχο, για να παίζουν με τα λεφτά τους κάτι θα άκουσαν αυτοί που δεν έχετε ακούσει εσείς, ή δεν θέλετε να δείτε.

      Διαγραφή
  6. Πηγαινετε στα φαναρια της κυπρου και προςτις δυο κατευθυνσεις του περιφερειακου ο δρομος λες και ειναι βομβαρδισμενος
    οπως και η βενιζελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο άρχοντας της λακουβας. Η πόλη με τεράστιο ιστορικό, θρησκευτικό, βυζαντινό, αρχαιολογικό ενδιαφέρον,η πόλη του Φιλίππου και του μεγάλου Αλεξάνδρου που όλος ο κόσμος μιλά για αυτούς, εκτός από την διοίκηση του δήμου με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε έναν τουρίστα ένα ξένο ευρώ, παρά μόνο τον δήμαρχο και την παρέα του να κάνουν τους τουρίστες στον δήμο τους.... Έτσι αναλωνομαστε μεταξύ μας και περιμένουμε μονο από το ροδακινακι να πάει καλά μπας και κουνηθεί λίγο και η τοπικη αγορά πραγματικά είμαστε για κλάματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε άσε το internet και κάνε καμία βόλτα έξω να δεις κανένα τουρίστα να συνέλθεις. Προσοχή μη σε κόψει κανένα τουριστικό λεωφορείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να υπήρχαν τουριστικά λεωφορεία και θα πρόσεχαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ