Quantcast

http://picasion.com/

«Δράση με Γνώση» - Άξονας 2ος: Ισχυρή Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη

Στηρίζουμε ενεργά την πρωτογενή παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα
Από τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ο Δήμος μας διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα. Είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στην παραγωγή βόειου κρέατος

στην Ελλάδα. Είμαστε πρώτοι
στην παραγωγή ροδάκινου, περίφημη είναι η πιπεριά Αγ. Γεωργίου, όπως και η ντομάτα Ριζωμάτων, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία και των άλλων καλλιεργειών. Η προσπάθεια μας για στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, που στηρίζεται στην επιστημονική επάρκεια των στελεχών, την επαγγελματική τους εξειδίκευση και τη διοικητική τους εμπειρία. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν:


ΕΡΓΑ 

Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεση μας, εντάξαμε και κατασκευάσαμε ή προχωράει η διαδικασία κατασκευής των ακόλουθων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.123.729,36€:

ü «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΑΡΑΔΡΑΣ», προϋπολογισμού 337.000,00€


ü «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Δ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ», προϋπολογισμού 236.100,96€


ü «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ» προϋπολογισμού 608.336,40€

ü «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας» προϋπολογισμού 440.572,00€

ü Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 251.720,00€

ü Αγροτική οδοποιία Βέροιας, προϋπολογισμού 250.000€

Ετοιμάζουμε φακέλους για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ και του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα ακόλουθα έργα:

ü Αρδευτικό δίκτυο Οικισμού Μέσης, προϋπολογισμού 1.764.000€

ü Αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας, προϋπολογισμού 380.680€

ü Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Τριλόφου, προϋπολογισμού 719.200€

Ωριμάζουμε μελέτες με στόχο την ένταξη της χρηματοδότησης της κατασκευής τους στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος, έργων όπως:

ü «Αρδευτικές υποδομές Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημιουργήσαμε Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ασχολείται με θέματα γεωργικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συνεταιρισμούς και συλλόγους.

Ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των αγροτών, προβολή τοπικών προϊόντων

Μέσα από ημερίδες, συνέδρια και εκθέσεις, που είτε διοργανώσαμε είτε συμμετείχαμε, στοχεύσαμε και στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα.

Εγκαταστήσαμε σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet σε πλήθος τοπικών Κοινοτήτων, με στόχο να φέρουμε την άμεση ενημέρωση στην καρδιά της αγροτικής μας οικονομίας, τα χωριά μας.

Εντάξαμε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Leader για την κατασκευή του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 148.837,43€, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 

Συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου, συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους με στόχο την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, του εισοδήματος των αγροτών, την επίλυση των προβλημάτων τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές μας περιοχές,

Προωθούμε

Τη μεταστέγαση του Τελωνείου και του Χημείου του Κράτους στην Κουλούρα, με στόχο την διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Συμβάλλαμε στην απορρόφηση 6.000.000€ από την Ε.Ε. για αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών. 

Συνεργαστήκαμε με τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών της περιοχής για την αξιοποίηση των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που επέφερε το Ρωσικό εμπάργκο, που επέβαλε η Ρωσική Κυβέρνηση στις 7 Αυγούστου 2014 σε ορισμένα προϊόντα της Ε.Ε., και απορροφώντας την τριετία 2015 – 2016 - 2017:

 
6.429.539 κιλά Ροδάκινα & Νεκταρίνια
883.341 κιλά Ακτινίδια
251.245 κιλά Μήλα
10.091 κιλά Αχλάδια,



Συμβάλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρήματα, τα οποία εισέπραξαν οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών της περιοχής και είτε διένειμαν άμεσα στους παραγωγούς - μέλη τους, για την εξόφληση της παραγωγής, είτε έμμεσα στην τοπική κοινωνία, λειτουργώντας τα διαλογητήρια και συσκευαστήρια που διαθέτουν (ημερομίσθια, αγορά πρώτων υλών, μεταφορικά και ότι άλλο απαιτείται για την λειτουργία ενός διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου). 

Επίσης διανεμήθηκαν δωρεάν, στους μαθητές των δημοσίων σχολικών μονάδων και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Βέροιας:

· 826.214 λίτρα φυσικού χυμού
· και 588.571 κιλά νωπά φρούτα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, για την στήριξη της αγροτικής οικονομίας και του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής μας, την επίλυση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές μας περιοχές.




1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ