Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρόληψη καρκίνου του δέρματος: Δωρεάν εξέταση δερματικών σπίλων (ελιές) στη Βέροια

Με σύνθημα «Να βγάλουμε από τον χάρτη της Ημαθίας τον καρκίνο του δέρματος», ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και γιατροί δερματολόγοι του νομού συμμετέχουν σε εκδήλωση για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο
Ξενοδοχείο «Αιγές». Ο έλεγχος των σπίλων θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα της εκδήλωσης και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, ενώ η ενημερωτική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13:30 μ.μ.


























Ο αριθμός των περιστατικών καρκίνων του δέρματος έχει αυξηθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 30.000 περιστατικά τον χρόνο από τα οποία 1.500 είναι άνθρωποι που εμφανίζουν μελάνωμα. Επειδή το μελάνωμα αναπτύσσεται συνήθως στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί συχνά να διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο με μια ολοκληρωμένη εξέταση του δέρματος από έναν εκπαιδευμένο ιατρό.

Ο τακτικός έλεγχος του δέρματος για ύποπτα σημεία, δηλωτικά της νόσου, αυξάνει την πιθανότητα διάγνωσης του μελανώματος σε πρώιμο στάδιο.

Η μηνιαία αυτοεξέταση του δέρματος είναι πολύ σημαντική για τα άτομα με οποιοδήποτε από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου και σε τελική ανάλυση για τον καθένα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ