Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Μεγαλοβδομάδα, κατάνυξη, «μπηχτούλες», ΠΑΟΚ και στο παρά 5... κατοστάρα τα θέματα!
Με νέο πρόσωπο στη θέση του προέδρου του ΔΣ και νέα «είσοδο» στα δημοτικά έδρανα, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, μεσημέρι Μ. Δευτέρας 22 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του
Δημαρχείου Βέροιας, η 8η κατά σειρά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2019. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΔΣ, στη θέση του Πέτρου Τσαπαρόπουλου που παραιτήθηκε τόσο από το αξίωμα του προέδρου όσο και από δημοτικός σύμβουλος, με την κάλπη να συμφωνεί με την πρόταση της δημοτικής αρχής, αυτός να είναι ο Νίκος Μωυσιάδης. Επιπλέον, τη θέση του στα δημοτικά έδρανα πήρε και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γραμματικόπουλος.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων, ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, είθισται να παίρνουν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προσφέροντας αρκετό «ζουμί» και υλικό για σχόλια και αντιπαραθέσεις.

Η πληθώρα των θεμάτων που ακολουθούσε όμως, 95 στον αριθμό (!) και η κατάνυξη που προστάζει η Μ. Εβδομάδα που διανύουμε, οδήγησε τους δημοτικούς συμβούλους να προσπεράσουν τα προ ημερησίας, να μην... αμαρτήσουν με λογομαχίες και εκατέρωθεν κατηγορίες, όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην τους βρει η Ανάσταση στο δημοτικό συμβούλιο!

Έτσι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αρκέστηκαν στα βασικά, στο καλωσόρισμα, τις ευχές και τα συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο ΔΣ, τον νέο δημοτικό σύμβουλο και τον... ΠΑΟΚ!

Τα συγχαρητήριά του στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε ο Άρης Λαζαρίδης, που εκτελούσε εκείνη την ώρα χρέη προσωρινού προέδρου ΔΣ μέχρι να πάρει τη θέση του ο Νίκος Μωυσιάδης. 

Αιτιολόγηση για την πληθώρα των θεμάτων θέλησε να δώσει ο Δήμαρχος, επικαλούμενος τη νομοθεσία που απαγορεύει τα δημοτικά συμβούλια, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, δηλαδή από 25 Απριλίου, μέχρι και την τοποθέτηση της νέας δημοτικής αρχής, να λαμβάνουν αποφάσεις, πλην εκτάκτων θεμάτων, ώστε να μην παρθεί κάποια απόφαση που θα «βαρύνει» την επόμενη δημοτική αρχή.

Την απογοήτευσή του από τη στάση που κράτησε το ΔΣ έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Ελιάς, στο τέλος της ομιλίας του Νίκου Παππά, εξέφρασε ο Γιώργος Κάκαρης, που όπως είπε, περίμενε την έκδοση ενός ψηφίσματος που καταδικάζει το γεγονός, ή έστω μια αναφορά. Πέταξε και τη «μπηχτή» του, αναφερόμενος στην εκλογή του νέου προέδρου του ΔΣ, λέγοντας πως η επιλογή του Νίκου Μωυσιάδη είναι καλοδεχούμενη, αλλά «αν πράγματι σας εκτιμούσαν και αυτοί που σας πρότειναν, δε θα σας είχαν φτάσει στο σημείο να παραιτηθείτε από πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ». 

Καλή Ανάσταση!
























1 σχόλιο:

  1. Ἄλλο ἐπίθεσι, π.χ. οἱ προσφιλεῖς στόν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μολότωφ, ἄλλο γιουχαΐσματα καί ἄλλο... κακ(κ)αρίσματα. Ὁ νοῶν νοείτω._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ