Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απόψε η ανοιξιάτικη «ροζ» πανσέληνος

Ακόμα ένα μοναδικό θέαμα, την «ροζ πανσέληνο», θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όσοι μείνουν ξύπνιοι το βράδυ της Παρασκευής, όχι πολύ αργά αυτή τη φορά, καθώς στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι ορατό στις 02:12 τα ξημερώματα, θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν με γυμνό μάτι το ολόγιομο φεγγάρι της 19ης Απριλίου, που φέρει το όνομα «Ροζ Πανσέληνος». Όμως, παρά το χρωματιστό του όνομα, το φεγγάρι δεν θα «βαφτεί» ροζ. Ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, ενός λουλουδιού στη Βόρεια Αμερική, που αυτή την εποχή αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου. Ανάλογα με την περιοχή από όπου θα το δείτε, το χρώμα του φεγγαριού θα είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο.

Η ροζ πανσέληνος που συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, σηματοδοτεί παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης.

Βεροιώτες, Παρασκευή σήμερα, η βραδιά αναμένεται να είναι γλυκιά, αν είστε λοιπόν κάπου έξω για διασκέδαση, ή ακόμα και στο σπίτι σας, μη χάσετε την ευκαιρία να στρέψετε το βλέμμα σας στον ουρανό για μια έξτρα δόση ρομαντζάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ