Ανατροπή στη Νάουσα: Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με την Ίλια Ιωσηφίδου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Σταύρου Τσέλιου, συμπαρατάσσεται στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Νάουσας με τον συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» της Ίλιας Ιωσηφίδου. Υπενθυμίζουμε πως ο Σταύρος Τσέλιος προσφωνήθηκε ως Υποψήφιος Δήμαρχος
Νάουσας στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Νίκο Παππά στη Βέροια. Δείτε την ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»:

«Οι αλλαγές που έχει επιφέρει ο «Κλεισθένης» στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρνουν όλους μας αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις. Ο «Κλεισθένης» αναβαθμίζει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του κάθε δημοτικού συμβούλου χωριστά. Αναδεικνύει την ιδέα της προοδευτικής συνεργασίας ως βασική αρχή, για την ελπιδοφόρα προοπτική και του δικού μας Δήμου.

Για τη δημιουργική ευόδωση των συνεργασιών, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η εντιμότητα και η αξιοπιστία των εμπλεκομένων.

Η εργώδης αναζήτηση εκείνων των κοινών στόχων, που με σκληρή δουλειά και ανιδιοτέλεια, μπορούν να οδηγήσουν στην ευημερία της κοινωνίας.

Όλοι μας βιώνουμε, με οδυνηρό τρόπο, τα σκληρά πλήγματα που έχει δεχτεί η οικονομία της χώρας και η τοπική μας οικονομία, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης. Πλήγματα, που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν αλλά κι επέτειναν οι ασκούμενες πολιτικές, από την τωρινή και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Κοινή μας ανάγκη να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ώστε επιτέλους να αξιοποιηθούν τόσο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όσο και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του αγαπημένου μας Δήμου Νάουσας, χωρίς αποκλεισμούς.

Δεν πρέπει να μένουμε αγκυλωμένοι σε ό,τι μας χώριζε μέχρι χθες. Ο εγκλωβισμός σε άγονες αντιπαραθέσεις που αφορούν το χθες, ζημιώνει την τοπική μας κοινωνία.

Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι οδηγός στις επιλογές μας για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ο πόθος για την προκοπή του τόπου, την κοινή μας μοίρα.

Με βάση τα παραπάνω, η κατεύθυνσή μας ήταν και είναι η αναζήτηση συνεργασιών με προγραμματικό πλαίσιο γύρω από τους παρακάτω άξονες:

Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τους ΟΤΑ, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατία και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τη συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, το φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία. Τη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση των δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών με σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας.

Την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό της κεφάλαιο.

Τη θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας.

Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Εμείς, η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για το Δήμο Νάουσας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στον τόπο και το μέλλον και μετά την αποδοχή και δέσμευση της κυρίας Ιωσηφίδου και των συνεργατών της, να υπηρετήσουμε από κοινού το παραπάνω προγραμματικό πλαίσιο, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές συμπαρατασσόμαστε με την δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Έχουμε το κουράγιο, τη δύναμη, το πείσμα και την ανιδιοτέλεια, με τον κοινό μας αγώνα, να χτίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ενός τόπου με βαριά ιστορία και λαμπρές προοπτικές. Γιατί η δύναμη του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία
Σταύρος Τσέλιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ