Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακριβόπουλος: «Η ΚΕΠΑ δεν αρνήθηκε συνεργασία στο Σύλλογο Καταστηματαρχών»

Με επίσημη απάντησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ακριβόπουλος αναφέρει τα εξής: «Σε δημοσίευμα-σχόλιο στα μέσα της πόλης, «καυτηριάζεται» η επιλογή του Δήμου Βέροιας και της κοινωφελούς επιχείρησης του να μην συμπράξει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της
τσικνοπέμπτης που διοργανώθηκαν και φέτος από το Σύλλογο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Βέροιας, καθώς και το γεγονός ότι την ίδια ημέρα υπήρχε αναρτημένο μπάνερ σε θέση της ΚΕΠΑ για εκδήλωση του Δήμου Νάουσας.
Το ακριβές είναι πως η ΚΕΠΑ δεν αρνήθηκε συνεργασία στο σύλλογο καταστηματαρχών, ενώ αναμείναμε μέχρι τέλους την πρόταση συνεργασίας, ώστε με τα μέσα που διαθέτουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο. Τέτοια πρόταση ουδέποτε κατατέθηκε προς την ΚΕΠΑ.

Ο εν λόγω δραστήριος σύλλογος, είχε χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Βέροιας (το έτος 2017 και όχι εφέτος) ενώ πέρυσι η ΚΕΠΑ ανέλαβε το κόστος δύο συναυλιών που έγιναν στην οδός Ελιάς και στην οδό Έλλης. Ειδικά πέρυσι, παρόλη την αγαστή συνεργασία που είχαμε ως ΚΕΠΑ με τον εν λόγω σύλλογο και τον πρόεδρο του, δυστυχώς οι εκδηλώσεις δεν υποστηρίχθηκαν κατάλληλα ώστε υπήρξε πολύ μικρή έως μηδαμινή ανταπόκριση του κοινού σε αυτές. Φέτος, η ΚΕΠΑ έκανε την επιλογή και χρηματοδότησε κάτι παντελώς διαφορετικό (τρενάκι πλατεία ωρολογίου, ανιματέρ, παραστάσεις για παιδιά), στοχεύοντας ένα κοινό γονέων και μικρών παιδιών, την στιγμή που την ίδια ημέρα (τσικνοπέμπτη), σε κάθε γωνιά της πόλης, υπήρχαν ούτως ή άλλως εκδηλώσεις και λαϊκά γλέντια για τους ενήλικες.

Σχετικά δε με την προώθηση, μέσω των υποδομών της ΚΕΠΑ, εκδήλωσης του Δήμου Νάουσας που αφορούσε την ίδια ημέρα, οφείλει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει χτιστεί, μεταξύ των δύο δήμων, μια αμφίδρομη συνεργασία η οποία φρονώ πως θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον. Η συνεργασία αυτή εκκινεί από την συχνή σύμπραξη των φιλαρμονικών των δύο πόλεων και προχωρά στην αλληλοϋποστήριξη και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ως πρωτεύουσα του νομού και συνάμα πολιτιστικό περιφερειακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, διαθέτουσα δε τις πλέον κατάλληλες υποδομές πολιτισμού, η Βέροια οφείλει να συμπαρίσταται και κατά περίπτωση να βοηθιέται από τους άλλους δήμους του νομού μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το πνεύμα συνεργασίας με όμορους δήμους που υπάρχει την δεδομένη στιγμή, είναι δημιουργικό και θα πρέπει να διαφυλαχτεί. Αυτή η πεποίθηση υπάρχει στην Κοινωφελή επιχείρηση του δήμου μας και δεν διακατεχόμαστε από συμπλέγματα εσωστρέφειας και τοπικισμού. Άλλωστε μεγάλο κομμάτι του κοινού που κινείται, καταναλώνει και ψυχαγωγείται στην πόλη, προέρχεται από κοντινές περιοχές και δήμους. Το ίδιο συνεργατικό πνεύμα υπάρχει και θα υπάρχει και με τους καταστηματάρχες της πόλης, καθώς κατανοούμε πλήρως την αγωνία τους και τον καθημερινό αγώνα τους για την επιβίωση. Αυτό δεν πρέπει να εξαρτάται από εκλογικές διαδικασίες και προεκλογικές κορώνες. Όλοι έχουμε κοινό στόχο. Η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει».

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΡΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ... ΚΑΚΩΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ