Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Χελιδονίσματα» από τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, επίσημη πρώτη μέρα της Άνοιξης, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, Τσίλη Παναγιώτα και Τσαμήτρου Αθηνά ανήγγειλαν το ερχομό της άνοιξης. Σύμφωνα με το πανάρχαιο έθιμο, που διατηρείται ζωντανό μέχρι σήμερα, οι
μαθητές κρατώντας το ομοίωμα της χελιδόνας και φορώντας λουλουδένια στεφάνια, τριγύρισαν την περιοχή του προμηθέα, αναγγέλλοντας στους κάτοικους της περιοχής, τον ερχομό της Άνοιξης. Ξεκίνησαν τραγουδώντας την «Χελιδόνα» από το χώρο του συγκροτήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν, το 8ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Βέροιας. Τέλος πήγαν στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων και στην ευρύτερη περιοχή του Προμηθέα. Παντού τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους πρόσφεραν συμβολικά κεράσματα..
Ο Διευθυντής
 
Μήτκας Κυριάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ