Quantcast

http://picasion.com/

Συγκίνησε με το λόγο του ο νέος Διοικητής της ΙΜΠ Σάββας Κολοκούρης

«Αν υστερούμε σε αριθμό, υπερτερούμε στην ψυχή, την ανδρεία, το φρόνημα»
Η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14/3 στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα». Νέος Διοικητής της ιστορικής Μεραρχίας ανέλαβε ο Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό,παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά.

Στην ημερήσια διαταγή που ανέγνωσε ο παραλαμβάνων Διοικητής κ. Κολοκούρης, αναφέρθηκε στους σχηματισμούς που βρίσκονται υπό τη Διοίκηση της ΙΜΠ αλλά και στο έμψυχο δυναμικό, ως το πολυτιμότερο υλικό που αυτή διαθέτει. Χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ειρηνική αλλά γεμάτη προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε στην ψυχή, την ανδρεία και το υψηλό φρόνημα των Ελλήνων στρατιωτών, που όποτε χρειάστηκε στο παρελθόν, αντιστάθμιζε το αριθμητικό μειονέκτημα.
«Έχω πλήρη επίγνωση της τιμής και της ευθύνης που απορρέει από την ανάληψη της Διοίκησης της ιστορικής σιδηράς Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού, που έδρεψε δάφνες στα πεδία των μαχών σε όλους τους μεγάλους αγώνες της νεότερης ιστορίας του Έθνους και που σήμερα συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ειρηνική αλλά γεμάτη προκλήσεις περίοδο που διανύουμε. 

Θα ασκήσω τη Διοίκηση με αμεροληψία και δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Το πολυτιμότερο υλικό είναι το προσωπικό μας, το έμψυχο δυναμικό και ο καθένας μας, από τη θέση που του αναλογεί θα καταβάλλει τα μέγιστα για την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Η μοίρα μας έθεσε ως Έλληνες να πολεμούμε πάντα λίγοι απέναντι στους πολλούς. Και αν υστερούσαμε σε αριθμούς, υπερτερούσαμε πάντα στην ψυχή, την ανδρεία και το φρόνημα, χαρίσματα που είμαι σίγουρος ότι διαθέτει το έμψυχο δυναμικό μας. Από εμένα, μέχρι και τον τελευταίο οπλίτη, θα παραμείνουμε μια ανθρώπινη γροθιά με μοναδικό σκοπό την επαγρύπνηση για την αποτροπή οποιασδήποτε εχθρικής επιβολής στη χώρα μας και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Δεσμεύομαι πως θα πράξω ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσω τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να αφοσιωθείτε απερίσπαστοι στο έργο σας», είπε κλείνοντας, ενώ στον απερχόμενο Διοικητή ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, με υγεία, δύναμη και ευτυχία. Στη συνέχεια δέχθηκε τις ευχές του Αρχηγού ΓΕΣ, να είναι καλορίζικος, σιδεροκέφαλος και τυχερός.

2 σχόλια:

  1. Πάντα λίγοι ήμασταν οι Έλληνες, μα πάντα Ατρόμητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μοίρα του ελληνισμού είναι να είμαστε πάντα...300σιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ