Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων 40 Μαρτύρων στο Λιανοβέργι

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τιμάει σήμερα η Εκκλησία μας. Το Σάββατο 9 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε και το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου επί τη εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων.
Οι Άγιοι Σαράντα μάρτυρες ήταν στρατιώτες στο τάγμα του Λικινίου. Συνελήφθησαν, γιατί με παρρησία διακήρυτταν την ακλόνητη Ορθόδοξη Πίστη. Οδηγήθηκαν στον έπαρχο Αγρικόλα, ο οποίος στην αρχή επαίνεσε τη στρατιωτική τους αξία και τιμή και κατόπιν τους υποσχέθηκε αξιώματα και πλούσιες αμοιβές, εάν αρνούνταν την πίστη τους και θυσίαζαν στα είδωλα. Παρά τις πιέσεις, οι Άγιοι εξακολούθησαν με γενναιότητα και παρρησία να ομολογούν την πίστη τους στο Χριστό.

Όταν όμως ο έπαρχος κατάλαβε ότι ματαιοπονεί, διέταξε να τους βασανίσουν και να τους ρίξουν στα παγωμένα νερά της λίμνης στη Σεβάστεια. Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου, ένας μόνο λιγοψύχησε και εγκατέλειψε τη λίμνη. Τη θέση του αμέσως πήρε ένας από τους φρουρούς, ο οποίος είδε τους στεφάνους της αγιότητος πάνω από τα κεφάλια των Μαρτύρων. Ομολόγησε δημόσια κι εκείνος το Χριστό, αφού μπήκε στη λίμνη μαζί με τούς άλλους 39, λαμβάνοντας το στεφάνι της τιμής του μαρτυρίου.
Δείτε φωτογραφίες:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ