Τι μισθό παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειάρχες

Ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού
Υψηλούς μισθούς, τουλάχιστον σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς, απολαμβάνουν οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Περιφερειάρχες που διεκδικούν την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και 16 ακόμα
μεγάλων πόλεων, αυτών δηλαδή που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000 πολίτες, παίρνει πάνω από 4.000 ευρώ, δηλαδή όσο περίπου και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, τo ποσό των 4.275 ευρώ είναι ο μισθός του δημάρχου Αθηναίων και των άλλων 16 αιρετών που είναι επικεφαλής των μεγάλων πόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
Δηλαδή Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα. Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.


Σε μικρότερους δήμους με 20.000 έως 100.000 κατοίκους, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710,00 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο είναι 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540,00 ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Τελικα η ενασχοληση με τα κοινα ειναι προβλημα...πιστευα και πιστευω οτι τα κοινα ειναι παθος, ευεργεσια,....μαλλον λαθος πιστευω οταν ο κατωτερος μισθος σε οκταωρη βαση ειναι 650 ευρω..οταν αυτοι που τρεχουν ...τρεχουν για την προσφορα...τωρα θα μου πεις αν δεν ....ποιος θα ασχοληθει;;;; ελα ντε ποιος ο δουλευταρας;;; λιγοι ρομαντικοι πιστευουν στο κοινο καλο ...οι αλλοι πιστευουν στο καλο της τσεπης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να είστε αντικειμενικοί, οι αποζημιώσεις αυτές είναι μεικτές δηλαδή με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Οι πραγματικές είναι κατά το 1/3 μικρότερες. Είναι ξεκάθαρα σημαντικά μικρότερες από παλαιότερα χρόνια και δεν είναι προκλητικές αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ευθύνη και τα έξοδα (από κεράσματα, καφέδες, αγορά λαχείων. ημερολόγια κλπ).
    Αλλού χάνονται χρήματα όχι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ