Quantcast

http://picasion.com/

Με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Κοπανό

Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού «Η Μίεζα» εγκαινίασε τον αποκριάτικο κύκλο των εκδηλώσεων δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μοναδικές στιγμές κεφιού και παράδοσης. Όλοι έγιναν μια παρέα, τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη, με
ξέφρενη διάθεση αποδεχθήκαμε τις Απόκριες. Μουσική, κρασί, ψησταριές ήταν σε ετοιμότητα και η αγκαλιά του συλλόγου ανοιχτή σε όλον τον κόσμο. Οι εικόνες μιλούν, για μια ακόμη φορά γέμισε ο χώρος του συλλόγου. Πλημμύρισε ο χώρος από μυρωδιές, εκλεκτά ψητά πασπαλισμένα με κέφι, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί έδωσαν αφορμή για γλέντι αντάξιο της ημέρας. Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστεί πολύ όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθησαν.
Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πατροπαράδοτο έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στο χρόνο. Σύμφωνα με τη διδασκαλία της χριστιανικής παράδοσης, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι πάρα πολύ σημαντικές οπότε η Πέμπτη θεωρείται μια μέρα όπου ο πιστός μπορεί να καταναλώσει ό,τι θέλει. «Μα που είναι το πρόσωπο; Το πρόσωπο είναι μία μάσκα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ