Quantcast

http://picasion.com/

5 απλά βήματα για το πρόβλημα των αδέσποτων

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά το πρόβλημα των αδέσποτων. Διαβάστε αναλυτικά: «Ενόψει αιτήματος του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας την οποία συνυπογράφουν 250 συμπολίτες μας και πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (ως πρώτο θέμα), απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, φιλόζωους και μη, για να καταστήσουμε σαφές ότι είναι προς το συμφέρον ΟΛΩΝ η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε λύσεις αντίθετες με το Νόμο μπορούν να εφαρμοστούν. Μπορεί όμως να εφαρμοσθεί ο Νόμος με αποτελέσματα που εξαρτώνται από την πιστή τήρηση του. Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε πέντε απλά βήματα που με βεβαιότητα θα έχουν θετικά αποτελέσματα:

· Αυστηρή τήρηση του ορίου των φιλοξενούμενων σκύλων που προβλέπει η άδεια λειτουργίας του Κυνοκομείου Βέροιας (συνολικά 17 σκύλοι). Αυτό σημαίνει ότι ανά 10-15 ημέρες θα περισυλλέγονται 10-15 σκύλοι, θα εμβολιάζονται, θα σημαίνονται ηλεκτρονικά με chip, θα στειρώνονται τα θηλυκά για να μην γεννήσουν νέα αδέσποτα και θα επιστρέφουν στον τόπο από όπου τα πήραν οι Κυνοκόμοι ή σε κατοικημένες περιοχές, όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο και τροφή με μέριμνα του Δήμου. Αυτό σημαίνει τοποθέτηση ταΐστρας και ποτίστρας σε κάθε χώρο επανένταξης, και ορισμός υπευθύνων (κυνοκόμων ή εθελοντών) για τη φροντίδα των ζώων. Έτσι θα αποφεύγεται η ασυλοποίηση των ζώων, αλλά θα αντιμετωπιστεί κι η επιθετικότητα ορισμένων από αυτά.

· Κατάργηση της επέκτασης του Κυνοκομείου που «βαφτίστηκε» περιοχή επανένταξης Ε3 και όπου ουσιαστικά λειτουργεί ένα ακόμη άτυπο Κυνοκομείο δίπλα στο ήδη υπάρχον, χωρίς εγκαταστάσεις και υποδομές.

· Ελεύθερη πρόσβαση στο Κυνοκομείο σε όσους δημότες θέλουν να δουν «ίδιοις όμασι» την κατάσταση από κοντά και κατάργηση του «άβατου» ακόμα και για τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Φιλοξενίας των αδέσποτων σκύλων, που λόγω της ιδιότητας τους επιβάλλεται η ελεύθερη είσοδος τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

· Επιτέλους να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Νόμος σε όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν σημαίνουν ηλεκτρονικά τα σκυλιά τους και στη συνέχεια μπορούν με ευκολία να τα παρατούν αδέσποτα στους δρόμους. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί (ιδιαίτερα κτηνοτρόφοι που παρατούν τα τσομπανόσκυλα και κυκλοφορούν σωρηδόν στην πόλη)! Γιατί άραγε τόσα χρόνια ο Δήμος δεν επέβαλλε ούτε ένα πρόστιμο;

· Ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να ανταποκριθεί στο αίτημα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας με τήρηση Βιβλίου εισερχομένων – εξερχομένων σκύλων και ΕΤΗΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ λειτουργίας του Κυνοκομείου, ώστε να μάθουν οι δημότες πόσα σκυλιά περισυλλέχθηκαν, εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν, υιοθετήθηκαν, πέθαναν, επανεντάχθηκαν (και σε ποιες περιοχές), πόσα παραμένουν εντός του Κυνοκομείου και πόσο κοστίζει η λειτουργία του για το Δήμο και τους δημότες (συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων).

Πιστεύουμε ότι με την πιστή εφαρμογή του Νόμου, σε διάστημα ενός - δύο χρόνων, τα ήδη υπάρχοντα σκυλιά μέσα στην πόλη θα είναι όλα εμβολιασμένα και ασφαλή για τους δημότες, δεν θα αναπαράγονται -αφού τα θηλυκά θα στειρώνονται- και δεν θα επιτρέπουν σε νέα σκυλιά από την ύπαιθρο γύρω από την πόλη να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, αφού οι υφιστάμενες αγέλες «περιφρουρούν και σημαίνουν» τις περιοχές που διαβιώνουν.

«Αντίδοτο στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, η τήρηση της Νομιμότητας»

7 σχόλια:

  1. ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ( ΑΝ ΔΟΥΜΕ) ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος και από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς και από την δημοτική αρχή για τα αδέσποτα τα οποία δεν μπορούν να κυκλοφορούν όπου να είναι επειδή έτσι γουστάρουν οι δήθεν "φιλόζωοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν γίνεται τίποτε. Τα άχρηστα ζώα πρέπει να θανατώνονται, αλλά δυστυχώς αυτό όχι μόνον απαγορεύεται, αλλά είναι και ποινικώς κολάσιμο. Οπότε, οι σκυλόζωοι θα συνεχίσουν να ταΐζουν τα κοπρόσκυλα χωρίς να τα παίρνουν υπό την επίβλεψή τους και αυτά θα ταλαιπωρούν (εύχομαι με όχι μοιραίο τρόπο) τον κοσμάκη, κοπρίζοντας και ουρώντας όπου νάναι, τρομοκρατώντας, ακόμα και δαγκώνοντας τους διαβάτες,ιδίως παιδιά και ηλικιωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με τα 2 κυνοκομεία, που υπάρχουν στο Πανόραμα, γνωρίζουν οι φιλόζωοι και οι υπεύθυνοι τι προβλήματα μας δημιουργούν?? Πρώτον έχουμε πάρα πολλές μύγες ακόμη και το χειμώνα. Το καλοκαίρι δεν μπορούμε όχι μόνο να ανοίξουμε παράθυρα, αλλά ούτε έναν καφέ να πιούμε στη βεράντα μας. Δεύτερον απο το ξημέρωμα αρχίζει η συναυλία απο τα γαυγίσματα. Τα 2 αυτά κυνοκομεία είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Άς τα πάρουν δίπλα στα σπίτια τους οι "φιλόζωοι", (γιατί και εμείς είμαστε φιλόζωοι), για να δούμε πως θα αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μύγες μαζεύονται στα ψοφίμια, προφανώς για σένα έρχονται.

      Διαγραφή
    2. Εύγε! Απο την απάντησή σου φαίνεσαι πόσο αγαπάς και τα ζώα και τους ανθρώπους. Σωθήκανε τα ζώα, απο ζωντανά σαν και εσένα!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ