Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι «Εαρινές Συμφωνίες» ξεκινούν τη Δευτέρα στη Βέροια - Μια εβδομάδα με 5 συναυλίες

Ανατρεπτικό «πάντρεμα» κλασσικής, jazz και ροκ μουσικής
Συναυλίες Μουσικής με τίτλο «Εαρινές Συμφωνίες» διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στη Βέροια, η ΚΕΠΑ και το Δημοτικό Ωδείο. Πρόκειται για έναν κύκλο συναυλιών κλασσικής μουσικής, που θα ξεκινήσουν
τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου. Όλες οι συναυλίες θα δοθούν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, ενώ φέτος, πέρα από αναγνωρισμένα μουσικά σχήματα, τις Εαρινές Συμφωνίες θα ανοίξουν και θα κλείσουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου. Ένα «πάντρεμα» jazz μουσικής με χορό, ελληνικής μουσικής με ελληνική ποίηση και κλασσικά rock κομμάτια σε ανατρεπτική εκτέλεση, είναι μέρος όσων θα απολαύσει το κοινό για πέντε συνεχόμενες ημέρες, από φιλοξενούμενα και βεροιώτικα μουσικά σχήματα. Με αφορμή την έναρξη των Εαρινών Συμφωνιών, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιάννης Καμπούρης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και της διοργάνωσης, Πέτρος Ρίστας.


«Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται και θέλουμε να γίνει θεσμός που θα έχει σημείο αναφοράς την κλασσική μουσική. Οι Εαρινές Συμφωνίες δείχνουν και μια πραγματικότητα που ίσως δεν είναι ορατή, τη δουλειά που γίνεται στο Ωδείο, που πέρα από την κλασσική εκπαιδευτική δουλειά, γίνεται και μια συνολική και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Ίσως κάποια πράγματα που γίνονται στο Ωδείο να μην έχουν λάμψη και γι'αυτό ασκείται ατεκμηρίωτη κριτική από ανθρώπους που δεν είναι κοντά και δεν τα αντιλαμβάνονται.
Οι Εαρινές Συμφωνίες φέτος δίνουν τη δυνατότητα στους καθηγητές του Ωδείου να γίνουν εκτελεστές, καθώς εκτός από τα αναγνωρισμένα μουσικά σχήματα που θα έρθουν στη Βέροια, ενεργή θα είναι και η παρουσία των καθηγητών», ανέφερε ο κ. Καμπούρης σχολιάζοντας πως οι Εαρινές Συμφωνίες είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε την Άνοιξη.

«Επιχειρήσαμε να διευρύνουμε το αντικείμενο και πέρα από την κλασσική μουσική δωματίου, απλωθήκαμε και σε σχήματα που θα εκτελέσουν και άλλες μουσικές. Η μουσική δωματίου είναι ένας πρωτοποριακός όρος, ενώ αυτή η διοργάνωση, με μια εβδομάδα μουσικής δωματίου, με τόσες συναυλίες, με κοινό στόχο, είναι όχι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και η μοναδική στην Ελλάδα. Πέρα από το καλλιτεχνικό αντικείμενο, η διοργάνωση αποτελεί μεγάλη προσφορά και για τους μαθητές των Ωδείων και του Μουσικού Σχολείου, καθώς πέρα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέτοιες συναυλίες», ανέφερε ο κ. Ρίστας.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες θα έχει γενική είσοδο 5€, ενώ για τους μαθητές όλων των Ωδείων της Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου, θα είναι ελεύθερη.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ