Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπράβο στους Πόντιους - Μπράβο στους Έλληνες

Respect
Όχι δεν κατέβηκαν στους δρόμους με κραυγές και συνθήματα. Ούτε έβρισαν, έφτυσαν και λοιδόρησαν κανέναν. Δεν προέβησαν σε κανένα θερμό επεισόδιο, ούτε επιδίωξή τους ήταν να δώσουν ένα πατριωτικό show μπροστά στις κάμερες. Οι Πόντιοι, ως ένα περήφανος λαός που έχει
νιώσει στο πετσί του, τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός, αποφάσισε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου να στείλει το δικό του μήνυμα. Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» της Πατρίδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος της Καλλιθέας και οι Πόντιοι του Μακροχωρίου, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην «Συμφωνία των Πρεσπών», στάθηκαν αγέρωχοι μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, κοίταξαν στα μάτια την εξουσία και τραγούδησαν με καμάρι το «Μακεδονία Ξακουστή».
Ίσως γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία. Ενδεχομένως, γιατί στους «απέναντι», δεν είδαν κάποιους εχθρούς, αλλά συνέλληνές τους που πήραν αποφάσεις, χωρίς να τους ρωτήσουν. Ο κάθε Πόντιος, αλλά και ο κάθε Έλληνας πολίτης, βλέποντας αυτήν την εικόνα, μόνο ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλα μπορεί να ένιωσε. Τους αξίζουν πολλά θερμά συγχαρητήρια, κι ας... έσπασαν το πρωτόκολλο της παρέλασης. Χαλάλι τους!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ