Προσοχή! Το βράδυ αλλάζει η ώρα

Πάμε τα ρολόγια μας, μια ώρα μπροστά
Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η μέρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου όταν και θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά!
Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει, το σχέδιο

κατάργησης της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021. Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα. H αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. 
Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν. 
Θυμίζουμε ότι το Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμά του, να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της». Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μεταθέτει την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Πότε αλλάζει η ώρα

Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00. Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

4 σχόλια:

 1. Η φυσιολογική ώρα είναι η χειμερινή.
  Η θερινή ώρα είναι τεχνητό εφεύρημα της οικονομικής-ενεργειακής-πετρελαικησ κρίσης του ‘70.
  Τώρα πια οι λόγοι που την δημιούργησαν έχουν εκλείψει
  Άρα ώρα να εκλείψει και αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κακό είναι οτι από το 2021 θα ισχύει μονίμως η θερινή ώρα (και άρα τον χειμώνα θα ανατέλλει ο ήλιος η ώρα 9).

   Διαγραφή
  2. Δυστυχώς κάνεις λάθος. Χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα, κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ εξοικονόμηση Ενέργειας με την εφαρμογή της θερινής ώρας. Οι Σουηδοί και οι Νορβηγοί, με πέντε ώρες ήλιο ημερησίως τον Χειμώνα, θέλουν ενιαία ώρα. Τα συμφέροντα όμως της Ελλάδος, ως τουριστικής και γεωργικής Χώρας, δεν συμπλέουν με τα δικά τους...

   Διαγραφή
 2. Για την Ελλαδα η αλλαγη της ωρας ταιριαζει παρα πολυ για πολλους λογους ( οικονομιας κυριως το καλοκαιρι, τουρισμου κυριως το καλοκαιρι, γεωργιας χειμωνα καλοκαιρι ,πρακτικους λογους 'οπως η ανατολη ηλιου κυριως το καλοκαιρι σε λογικη ωρα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ