Χάνουν το δίπλωμά όσοι οδηγοί καπνίζουν δίπλα σε παιδιά

Αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα και πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπει η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους, ενώ επιβαίνουν σε αυτό παιδιά κάτω των 12 ετών. Με την εγκύκλιο αυτή, ο υπουργός Υγείας, Α. Ξάνθος καλεί
αστυνομία, τοπική αυτοδιοίκηση και επιθεωρητές υγείας να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους και να εφαρμόσουν με προσοχή και αυστηρότητα τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Στους οδηγούς, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μήνα για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
    ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ . ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    Η ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ;;; ΜΙΚΡΑ(25-40€) ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΑΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ