Quantcast

http://picasion.com/

Ο Ζαμπούνης έκανε μαθήματα savoir vivre στην Μενεγάκη - Η παρατήρησή του με το «καλημέρα»

Μαθήματα savoir vivre έκανε on air ο Χρήστος Ζαμπούνης στην Ελένη Μενεγάκη, ως καλεσμένος στην εκπομπή της. Η παρουσιάστρια του Alpha, καλωσόρισε θερμά τον καλεσμένο της και τον ρώτησε αμέσως αν θέλει να μιλάνε στον ενικό ή στον πληθυντικό. Έτσι με την σειρά του ο Χρήστος Ζαμπούνης της
απάντησε πως προτιμά να μιλάνε στον πληθυντικό και της εξήγησε γιατί θα έπρεπε να το εφαρμόζει και με τους υπόλοιπους καλεσμένους.

«Υπάρχει ενικός ευγενείας και πληθυντικός αγένειας». Υπάρχει η απόσταση και υπάρχει και η μη απόσταση. Ο πληθυντικός ο δικός μας είναι πληθυντικός σεβασμού, όχι αποστάσεως. Στην τηλεόραση όταν μιλούν οι άνθρωποι στον ενικό, δημιουργούν ένα αίσθημα αποκλεισμού στους τηλεθεατές. Σαν κανόνας πιστεύω ότι οι άνθρωποι όταν δίνουν συνεντεύξεις θα πρέπει να έχουν αυτή τη μίνιμουμ απόσταση», τόνισε ο ίδιος.

«Εγώ πάλι, μου αρέσει να δίνω την επιλογή στον καλεσμένο μου, με ποιον τρόπο θέλει να έρθουμε κοντά και να συζητήσουμε. Οι εννιά στους δέκα δεν θέλουν τον πληθυντικό», ανέφερε η Ελένη Μενεγάκη. «Δικαίωμά τους», απάντησε ο κ. Ζαμπούνης. «Ακριβώς όπως και δικό σας!», δευτερολόγησε η παρουσιάστρια.

2 σχόλια:

  1. Το στέμμα είναι απλά ένα καπέλο που αφήνει τη βροχή να περνάει μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φλέγοντα θέματα που απασχολούν καθημερινά τον Ελληνικό λαό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ