Quantcast

http://picasion.com/

Το βιβλίο της «Ο μάγος του 13» παρουσιάζει η Βεροιώτισσα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου

Το βιβλίο της «Ο μάγος του 13» παρουσιάζει στη Βέροια η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου. Πρόκειται για το νέο παιδικό βιβλίο της Βεροιώτισσας συγγραφέως και παιδαγωγού, ενός όμορφου βιβλίου για την προσφορά και τη φιλανθρωπία. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 κει ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και είναι καλεσμένοι όλοι οι μικροί βιβλιόφιλοι.
Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης. Πέρασε καλοκαίρια ποτισμένα απ΄τη μυρωδιά του ροδάκινου και χειμώνες μουσκεμένους στο ατέλειωτο Βεροιώτικο ψιλόβροχο, ακούγοντας παραμύθια απ΄τους παππούδες της. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη, έπειτα γνωρίστηκε με τον Χρήστο, παντρεύτηκαν, και λίγο αργότερα γεννήθηκαν ο Νίκος και ο Γιάννης. Κι επειδή όλοι τους αγαπούσανε πολύ τις ιστορίες, η Χρυσάνθη σκέφτηκε: «Χμ, καλά τα κέικ και τα κουλουράκια, αλλά μήπως να΄φτιαχνα και καμιά ιστορία;» Άρχισε λοιπόν στην κουζίνα της σκέψης της να τις πλάθει, να τις μαγειρεύει, να τις φουρνίζει και μετά να τις σερβίρει ζεστές ζεστές και λαχταριστές: ιστορίες για γέλια ή για κλάματα. Μερικές απ'αυτές πήρανε βραβεία, άλλες γίνανε βιβλία. Κάποιες τις διάβασαν πολλοί, μα κάποιες άλλες κανένας, μιας και δεν τις έχει βγάλει ακόμη απ'το ντουλάπι του μυαλού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ