Quantcast

http://picasion.com/

Μιλάς την «Μακεδονική»; Γίνε πράκτορας της ΕΥΠ!

Την ανησυχία ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας από την πλευρά της Ελλάδας ήρθε να επιβεβαιώσει δημόσιος διαγωνισμός για μεταφραστές. Μεταφραστές μακεδονικής γλώσσας (!) θα προσλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ),
σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και.... νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές.

Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.

4 σχόλια:

  1. Κυβέρνησι Τσολάκογλου - κυβέρνησι Τσίπρα στόν ἀγῶνα προδοσίας πρός Βουλγάρους, σημειώσατε 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ βουλγαρική Σκοπίων ν' ἀποκαλῆται «μακεδονική γλῶσσα»! Αὐτό κι ἂν εἶναι νεκρανάστασι τοῦ προδότη Νίκου Ζαχαριάδη, τῆς Μίρκας Γκίνοβα καί τῶν ἄλλων ἐαμοβουλγαρικῶν βρυκολάκων._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα Σκόπια, όποτε προβάλλουν ταινίες ή σήριαλ βουλγάρικα, ΔΕΝ βάζουν υποτίτλους. Όποτε πραγματοποιεί επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, απομακρύνονται οι διερμηνείς. Αλλά αυτή η γλώσσα, κατά το τσιπραλ6 αφήγημα, είναι ...Μακεδονική, να τρίζουν τα κόκκαλα των Μακεδόνων. 56 μεταφραστές, λέει. Προφανώς πριν αφήσει τη θέση στη Βουλή ο Σέλτσας, θέλει να βολέψει 56 συγγενείς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΄΄ΔΩΣΑΜΕ΄΄ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΄΄ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΜΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ. ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΓΥΦΤΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ