Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λουλούδια στη μνήμη του Ναουσαίου Ηλία Κεμαλίδη στο Κλεάνθης Βικελίδης

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πριν από την σέντρα του αγώνα Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα. Οι οπαδοί του Άρη τίμησαν τη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ, του Ναουσαίου Ηλία Κεμαλίδη, καταθέτοντας λουλούδια στη μνήμη του, στο μνημείο που υπάρχει μπροστά στη Θύρα 3. Ο Ηλίας Κεμαλίδης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών και η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο το μεσημέρι στη γενέτειρά του τη Νάουσα.



Ποιος ήταν o Ηλίας Κεμαλίδης
Ο Κεμαλίδης ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Νάουσας και μεταγράφηκε στον Άρη το 1955, αφού εντυπωσίασε με την εμφάνιση του τους διοικούντες των «κίτρινων», σε φιλικό αγώνα που έδωσε η ομάδα της Νάουσας με τον Άρη. Μαζί με τον Πολυχρόνη Στεργιώτη αποτέλεσαν το δίδυμο των μέσων της ομάδας για την επόμενη τριετία. Στην πρώτη του χρονιά με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το πρωτάθλημα βορείου ομίλου και έφθασε μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Άρης ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Την επόμενη σεζόν, ο Άρης κατέλαβε την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας, με τον Κεμαλίδη να σκοράρει στην εκτός έδρας νίκη των «κίτρινων» με 0-1 κατά του Πανιωνίου, στις 13 Φεβρουαρίου 1957. Έναν μήνα αργότερα τραυματίστηκε, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση την σεζόν 1957-58, όπου ο Άρης παρέμεινε εκτός τελικής φάσης του πρωταθλήματος αφού κατετάγη τέταρτος στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Κεμαλίδης αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ για την διοργάνωση του κυπέλλου, όπου οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν άνευ αγώνα στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, αφού δεν αγωνίστηκαν λόγω διαμαρτυρίας για την αλλαγή έδρας του αγώνα.

Το 1958-59, ο Άρης κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, με τον Κεμαλίδη να παίζει σε οκτώ αγώνες της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του Άρη στη νίκη με 2-1 κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στις 12 Οκτωβρίου 1958. Κατά την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι «κίτρινοι» κατέλαβαν την έκτη θέση, με τον Ημαθιώτη μέσο να αγωνίζεται σε δεκαέξι ματς, σκοράροντας και πάλι κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη νίκη του Άρη με 0-2 στις 1 Μαρτίου 1959.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ