Quantcast

http://picasion.com/

Ένα ξεχωριστό ταξίδι με εικόνες, μουσική και γεύση στην Κούβα μέσω... Τριλόφου!

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Με την Κούβα στην καρδιά», του ερασιτέχνη φωτογράφου και Πρόξενου της Κούβας στην Ελλάδα, José Oriol Marrero Martínez, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου στο Αριστοτέλειο Πολιτιστικό Κέντρο Τριλόφου του δήμου Βέροιας. Η αγάπη για την πατρίδα του ήταν αυτή που «όπλισε» τη φωτογραφική του μηχανή και η επιθυμία του οι εικόνες της Κούβας να γίνουν γνωστές ακόμα και σε ένα μικρό χωριό, όπως ο Τρίλοφος, είναι ο λόγος που αποφάσισε να τις εκθέσει σε διάφορες πόλεις και χωριά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Πρέσβης της Κούβας, η Πρέσβης του Παναμά με τον σύζυγό της Φώτη Παπαδίκη που συνέβαλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της έκθεσης, αλλά και ο φωτογράφος, Πρέσβης της Κούβας, στους οποίους και προσφέρθηκε από ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου «Αριστοτέλης» και με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. 
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης καλωσόρισε τον κόσμο στο «στολίδι» του χωριού του, όπως χαρακτήρισε το Πολιτιστικό Κέντρο, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Κούβας, ενώ έστειλε και ένα «αγωνιστικό» μήνυμα στους κυβερνώντες για το θέμα της Μακεδονίας, να σεβαστούν το δίκαιο, γιατί το άδικο θα φέρει προβλήματα, μίσος και πόνο. Τέλος, ανέφερε πως με την Κούβα μας συνδέει ο αγώνας και οι επαναστάσεις για το δίκαιο των λαών.
«Κάνουμε το πρώτο βήμα να φέρουμε την Κούβα κοντά και να προγραμματίσουμε και άλλα πράματα για το μέλλον, καθώς η θετική διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας που ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης. 
Στον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina ανέφερε πως είναι η 8η έκθεση που διοργανώνεται με τις φωτογραφίες του José Oriol Marrero Martínez, που αν και δεν είναι επαγγελματικές, είναι γεμάτες αγάπη για την Κούβα. «Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα γιατί έχουμε πολλά κοινά στην ιστορία και την κουλτούρα και έχουμε μια μεγάλη αίσθηση της ελευθερίας».
Το λόγο πήρε ο José Oriol Marrero Martínez, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης, τον κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, λέγοντας πως η εκδήλωση στον Τρίλοφο δεν είναι απλά μια έκθεση αλλά μια συγκέντρωση φίλων που θα μείνει στην μνήμη μας. 
Στη συνέχεια, η Πρέσβης της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina και ο Δήμαρχος Βέροιας έκοψαν την κορδέλα και ακολούθησε ένα ξεχωριστό κουβανέζικο γλέντι με την υπέροχη Marlen Olano Carreras, που ξεσήκωσε σε χορό όλο τον κόσμο. Όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, δεν ταξίδεψαν στην Κούβα μόνο μέσα από τις εικόνες του φωτογράφου και τη μουσική της Marlen αλλά και μέσα από τις εκπληκτικές κουβανέζικες γεύσεις που ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά, ο Chef του «12 γράδα» Ιωάννης Σαμούκας. Δείτε φωτογραφίες:





 





















 


 




































2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ