Quantcast

http://picasion.com/

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων 13,1 εκατ. ευρώ για έκτακτες ενισχύσεις πυρηνόκαρπων

Δείτε τα ποσά ανάλογα με την ζημιά
Στους λογαριασμούς 15.498 πιστώθηκαν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου η έκτακτη εθνική ενίσχυση (de minimis) στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών για τις ζηµιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του περασµένου καλοκαιριού.
Ειδικότερα σύµφωνα µε την απόφαση που δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 315/2019) και αφορά το ύψος των de mininis ανά στρέµµα:
  • Επιτραπέζια ροδάκινα (μέτρια ζημιά) 50 ευρώ
  • Επιτραπέζια ροδάκινα (σοβαρή ζημιά) 100 ευρώ
  • Νεκταρίνια (σοβαρή ζημιά) 60 ευρώ
  • Βιομηχανικά ροδάκινα 50 ευρώ
∆ικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σηµασίας (de minimis) ορίζονται οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Ηµαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας, που έχουν υποβάλλει δήλωση εκµετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018 και διατηρούν τουλάχιστον 10 στρέµµατα ροδάκινων επιτραπέζιων ή/και βιοµηχανικών ή/και νεκταρινιών.

Αφορά 15.538 παραγωγούς από εννέα περιφερειακές ενότητες

Συνολικά τα de minimis θα λάβουν 15.538 παραγωγοί για όλες τις κατηγορίες (επιτραπέζια και συµπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια) οι οποίοι κατανέµονται ως έξης: στην Ηµαθία θα ενισχυθούν 6.719 παραγωγοί, στη Καβάλα 69 παραγωγοί, στην Κοζάνη 369, στην Λάρισα 1.012, στην Μαγνησία 61, στην Πέλλα 6.955 στην Πιερία 110, στα Τρίκαλα 61 και στην Φλώρινα 178 παραγωγοί.

Περιορισµός για ενίσχυση

Σηµειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να µην έχουν λάβει οι ίδιοι «ή επιχείρηση δυνάµενη να λογισθεί ενιαία µε αυτούς κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούµενα οικονοµικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας το ύψος των οποίων, συµπεριλαµβανόµενης της χορηγούµενης µε την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ. Επίσης το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σηµασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονοµικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο που καθορίζεται στο παράρτηµα του ΕΚ 1408/2013 (109.260.000 ευρώ)».

Η ανακοίνωση του υπουργείου για την π
ληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας 13,2 εκατ. ευρώ σε 15.500 ροδακινοπαραγωγούς

Στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 13.174.588 ευρώ σε 15.498 ροδακινοπαραγωγούς, προχωρά σήμερα το απόγευμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ