Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Ανεξαρτητοποιήσεις, αφιλοκερδείς... μισθοί, εντάσεις και live διανομή δικαστικών κλήσεων! 
Η 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο της πόλης. Πριν τη συζήτηση
των 67 θεμάτων της συνεδρίασης και αφού αναγνώστηκε το κείμενο της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του Δημήτρη Τραπεζανλή από την δημοτική ομάδα του Κώστα Βοργιαζίδη, οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Βέροιας.

  • Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημήτρη Τραπεζανλή αναφέρθηκε αρχικά ο Δήμαρχος, λέγοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος διαμαρτυρόταν συνεχώς γιατί δεν έγινε αντιδήμαρχος. «Όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο», ανέφερε κλείνοντας το θέμα. 
  • Αναφερόμενος στον αγώνα των αγροτών δήλωσε πως η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό τους και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κάνει πράξει όσα έλεγε όσο ήταν στην αντιπολίτευση και να ενταχθούν οι αγρότες σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που λαμβάνουν βοηθήματα.
  • Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε να μην καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ στην Άγκυρα, όπως συνηθίζεται από όλους τους ξένους ηγέτες, συνεχάρη ο Αντώνης Καγκελίδης.
  • Προεκλογική κίνηση που σκοπό έχει να χαϊδέψει αυτιά και να κλείσει το μάτι στο λαό της Ημαθίας, χαρακτήρισε ο Αντώνης Μαρκούλης την διεξαγωγή του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα της Ημαθίας, τη Βέροια, που σαν κύριο θέμα έχει τη λειτουργία του Τελωνείου. Πρότεινε επίσης, να οριστεί συνεδρίαση στην Ημαθία και για δυο άλλα προβλήματα, το φυσικό αέριο και τον κάθετο άξονα Βέροια - Σκύδρα.
  • Τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής με έργα και όχι μα λόγια, ζήτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος, μειώνοντας π.χ. το κόστος στο αρδευτικό νερό.
  • Καυστικός στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο καλό «μείγμα» ενός υποψήφιου Δημάρχου, που είναι λίγος πατριωτισμός, λίγη ενότητα και λίγη ανεξαρτησία, αναφερόμενος σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Σχολίασε και τις καταδίκες των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα, λέγοντας πως «Καλές οι καταδίκες, όμως τα κόμματα που έκαναν τις καταδίκες στηρίζουν το ΝΑΤΟ».
  • Στην ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Τραπεζανλή αναφέρθηκε ο Διονύσης Κουλουριώτης, που στάθηκε στα λόγια του πρώτου για την αφιλοκερδή προσφορά του, θέλοντας να του «θυμίσει» τον μισθό που παίρνει στη θέση που κατέχει στη ΔΕΥΑΒ. Κάτι που εξόργισε τον κ. Τραπεζανλή, φώναξε πως έκανε τη δουλειά του αξιοπρεπώς, φούντωσε καβγάς με αποτέλεσμα την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση και την ολιγόλεπτη διακοπή της μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  • Τη χρονική ταύτιση της ανεξαρτητοποίησης Τραπεζανλή με την κατάργηση της θέσης του ως διανομέας λογαριασμών της ΔΕΥΑΒ, σχολίασε ο πρόεδρός της Γιώργος Ορφανίδης. «Θέλω να καταργηθεί η θέση και να διανέμονται οι λογαριασμοί από το ήδη υπάρχων προσωπικό. Η λύση Τραπεζανλή ήταν μεσοβέζικη», σχολίασε.
  • Στα αγροτικά αναφέρθηκε και ο Γιώργος Κάκαρης, που θέλησε να θυμίσει στο Δήμαρχο την προεκλογική του εξαγγελία προς τους αγρότες του δήμου, για δημιουργία αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης. «Αν εκλεγώ θα σταθώ δίπλα σας, είχατε πει τότε σε αγρότες σε προεκλογική περιοδεία μας», ανέφερε ο κ. Κάκαρης.
  • Την απόφασή του να αποσυρθεί από τα κοινά, στο τέλος της δημοτικής περιόδου, ανακοίνωσε συγκινησιακά φορτισμένος ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Προηγήθηκε μια έντονη αντιδικία μεταξύ του ιδίου, ως πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και δυο μελών του ΔΣ, Γιώργου Γουλτίδη και Διονύση Καρολίδη, έπειτα και από καταγγελίες για «καθεστωτική νοοτροπία» του ΔΗΠΕΘΕ που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
  • Την εικόνα που παρουσίασε η σημερινή συνεδρίαση, με τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, σχολίασε αρνητικά ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Στάθηκε μάλιστα και σε ένα ακόμα... ευτράπελο της συνεδρίασης, όταν αστυνομικός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να μοιράζει δικαστικές κλήσεις σε δημοτικούς συμβούλους, την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούσαν την τοποθέτησή τους. «Στην εποχή που διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα, κάτι ανάλογο δεν πρέπει να επαναληφθεί», σχολίασε.
  • Την προ ημερησίας συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που του τέθηκαν και σε όσα του καταλόγισαν. Σχετικά με τους αγρότες, απάντησε πως η δημοτική αρχή με τη βοήθεια της ΕΕ και της πολιτείας, βοήθησε στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, με απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων, πάνω από 8.000.000 κιλά, είτε ως νωπά είτε ως χυμοποίηση.
  • Εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου ΔΗΠΕΘΕ, εξυμνώντας την εξαιρετική δουλειά του και χαρακτηρίζοντας τη θέση ως «πολύφερνη νύφη» για την οποία γίνεται πολλή φασαρία.





9 σχόλια:

  1. ''Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που ...επέλεξε να μην καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ στην Άγκυρα, μπλά, μπλά, μπλά...'' Πληροφοριακά για να κλείσει εδώ το θέμα: Οι επισκέψεις πρωθυπουργών σε τρίτη χώρα (Τουρκία) χωρίζονται σε : α.Επίσημες και β.επισκέψεις εργασίας. Ακολουθείται αυστηρά πρωτόκολλο. Αυτή ήταν Επίσκεψη Εργασίας όπου και δεν προβλέπεται καμμία κατάθεση στεφάνου. Όλες τις φορές που πήγαν Έλληνες Πρωθυπουργοί για επίσκεψη ΕΡΓΑΣΙΑΣ, δεν κατετέθη ποτέ στεφάνι στον σφαγέα, βάσει πρωτοκόλλου.Ας ρωτάν δυό πράγματα πριν εκθέτουν απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα είπαν στον Δημήτρη (όσο και αν τον πλήγωσαν), για τις υπέρμετρες φιλοδοξίες του και για τη ΔΕΥΑΒ. Το θέμα δεν είναι τόσο στο πως έκανε τη δουλειά του, αλλά ότι του έδωσαν δουλειά και αυτός τα τίναξε όλα στον αέρα, θέλοντας αντιδημαρχία. Αυτό λέγεται "αμετροέπεια". Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό που νομίζει. Έχει υπερτιμήσει τον εαυτό του. Οι σταυροί που πήρε στις εκλογές δεν του δίνουν το δικαίωμα να γίνει ότι νομίζει. Οι σταυροί δεν είναι γνώσεις, και χωρίς γνώσεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Επειδή έβαψε και διόρθωσε ένα κτίριο (μουσείο Εθν Αντίστασης) και μπράβο του ή τοποθέτησες μια πινακίδα και πέντε λάμπες, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα , όπως το να διεκδικήσει και να διαχειριστεί προγράμματα και τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια. Το αντικείμενο της αντιδημαρχίας ή η Προεδρία σε ένα φορέα χρειάζονται γνώσεις, πολλές γνώσεις, δεν είναι απλά πράγματα. Κάποιος που δεν ξέρει κινδυνεύει να "πληγώσει" την πόλη ή να πάει ακόμη και φυλακή. Υπάρχουν παραδείγματα γύρω του δεν τα βλέπει; Να μη θυμώνει λοιπόν, να είναι ευχαριστημένος με ότι καλό έκανε μέχρι σήμερα και να είναι σίγουρος ότι ο καθένας ΤΕΛΙΚΑ από αυτή τη ζωή παίρνει ότι του αξίζει.
    (τα λέω με συμπάθεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δημητρης δεν εκανε τιποτα παραπανω απο αυτο που εκανε ο Διαμαντης πριν απο αυτον. Και φυσικα δεν χρειαζεται να εχεις ιδιαιτερες γνωσεις για να μοιρασεις λογαριασμους. Εκτος κι αν ο Διαμαντης εχει κανενα ενσημο απο την δουλεια του τοσα χρονια ως "εφορας" και δεν την εχει ο Δημητρης. Η διαφορα τους ειναι οτι ο τελευταιος αλλαζε λαμπες, εκλεινε λακουβες, εφτιαχνε ραμπες για ΑΜΕΑ, εβαφε κτηρια, εβρισκε λυσεις, κλπ απο χορηγους κι αλλους Δημους και δεν ειχε την αναγκη τους. Και τωρα κοιτανε να τον λασπωσουν οπως ολους τους αλλους που εφυγαν και δεν υποταχθηκαν στο παρεακι. Τωρα τρεις μηνες πριν τις εκλογες σκεφτηκαν για Αντιδημαρχιες ; Και φταιει ο Δημητρης που τους ειχε υποσχεθει ο Δημαρχος οτι θα τους αλλαζει καθε δυο χρονια ; Λιγο κριση σε οσους ξερουν να σκεφτονται και δεν τους πασαρουν αυτα που θελουν! Τωρα θυμηθηκαν κι ετρεξαν να εξαγγειλουν οτι θα καταργησουν την θεση στη ΔΕΥΑΒ ; Τωρα ; Τωρα ομως προλαβε ο Τραπεζανλης και παραιτηθηκε και δεν προλαβαν να τον αμαυρωσουν οτι παραιτηθηκε επειδη ταχα θα καταργιοταν η θεση. Κι επειδη ο Δημαρχος θελει να κρατησει την εικονα του καλου παιδιου που βολευει να δουλευει τον κοσμο και βαζει τους λαγους να κραυγαζουν, για λιγο να προβληματιστουμε με αυτους και τους λογους που επιτελουν ενα τετοιο εργο! Ο Δημητρης προσφερε στον κοσμο και λοιδωρηθηκε, αυτοι προσφερουν υπηρεσιες....αφιλοκερδως και κρατανε τους μισθους τους 10 χρονια τωρα. Για αθροιστε τα λιγο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δημήτρης είχε μαγαζί, το έκλεισε και πήγε στη ΔΑΥΑΒ,.... τόσο αφιλοκερδώς και τώρα λίγο πριν πάει σε άλλο ψηφοδέλτιο κάνει ηρωική έξοδο. Τον φαντάζεσαι Αντιδήμαρχο ; Δεν το αναφέρεις, διότι ούτε θέλεις να το φανταστείς. Άσε λοιπόν τη σπέκουλα και πίεσε για να αναδειχθούν οι ικανοί-ταπεινοί και οι έντιμοι, σε όποιον χώρο και αν είναι.

      Διαγραφή
  4. Για την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου: αναρωτιέσαι τι παραπάνω έχουν οι Αντιδήμαρχοι από εσένα ;
    Πτυχίο Πανεπιστημίου ρε φίλε, ΠΤΥΧΙΟ, για το οποίο μόχθησαν όταν άλλοι έκοβαν βόλτες στις καφετέριες, τόσο απλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλη καραμελα δεν εχεις απ το " αφιλοκερδως"?? Κι ο πιο χαζος θα καταλαβαινε οτι χωρις χρηματα εκανε ολα τα υπολοιπα εργα,την ωρα που εσεις παιζατε μπιριμπα κ οχι οτι δουλευε αφιλοκερδως στη ΔΕΥΑΒ.να βαλουμε κατω τα ενσημα να δουμε ποιος απ ολους σας δουλεψε εστω κ στα μισα;αν το χρονο που σπαταλας για να γραφεις σχολια,τον εκμεταλλευοσουν για να λροσφερεις κατι στο Δημο σου,δε θα σα σταν τοσο τιποτακια.κ οπως ειπε κ ο Δημαρχος- λεμε τωρα-.. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΙΝΕΙ.Μια βολτα στην πολη θα σε πεισει...
    Απορω,5 παραιτηθηκαν- αν δεν κανω λαθος-..
    Γιατι τοση κακία;;;στο φιναλε,σας αδειασε τη γωνιά...συνεχιστε το " εργο" σας,ανενοχλητοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σκέπτεσαι όπως γράφεις λανθασμένα, έτσι δεν φτάνεις σε σωστά αποτελέσματα. Καλός και "Άγιος ο Δημήτρης. Το ερώτημα είναι αν έχει τις γνώσεις για κάτι περισσότερο. Μικροδουλειές με παρακαλετό σε χορηγούς δεν γίνεται Δήμος. Οι πολλοί χορηγοί δημιουργούν υποχρεώσεις.... αν μπορείς να το καταλάβεις. (δεν υπάρχει καμία κακία στον Δημήτρη, απλά όποιος τον αγαπά οφείλει να τον προστατεύει και όχι να του φουσκώνει τα μυαλά. Κοίτα κάποιον πρώην Δήμαρχο στην περιοχή μας που πήγε φυλακή γιατί νόμιζε ότι τα ξέρει όλα; κοίτα πρώην Αντιδήμαρχο που κινδυνεύει να πάθει το ίδιο ; Προστατεύστε τον).

      Διαγραφή
  6. Κύριοι του Δήμου εκτίθεστε. Αντί να βρείτε λύσεις στα προβλήματα της πόλης, μαλώνετε για το ποιος παίρνει τα περισσότερα. Μην σας κακοφαίνεται λοιπόν που οι πολίτες έχουν απαξιώσει τους πολιτικούς και την πολιτική, που σας έχουν βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι και νιώθουν αηδία με τον κάθε υποψήφιο. Αντί να βρείτε λύση για τα ετοιμόρροπα, έχετε γεμίσει την πόλη με κόκκινες κορδέλες αποκλείοντας δρόμους νομίζοντας ότι έτσι θα αποποιηθείτε των ευθυνών σας όταν πλακώσουν κάποιον. Αντί να βάλετε κολονάκια για να περιορίσετε το παράνομο παρκάρισμα, κάνετε τα στραβά μάτια για να μην έχετε πολιτικό κόστος. Αντί να περιποιηθείτε το στολίδι που λέγεται Τριπόταμος το εγκαταλείψατε κι έγινε ζούγκλα......... Τι να πρωτογράψω κύριοι!!! Γελάει ο κόσμος μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριες κυριοι
    Εαν εκ προοιμιου ταζεις, εκλιπαρεις, "δουλευεις", υποσχεσαι για να καπαρωσεις μια εμμισθη θεση, καλα ειναι να μην καυχεσαι οτι οροσφερεις στα κοινα του τοπου σου. Θα μου πει καποιος δεν συμβαινει. Ναι συμβαινει. Ομως το ηθικο και το εντιμο ειναι ενθεν κακειθεν. Ο καθεις γραφει ιστορια. Δεν γραφεις ιστορια παρακαλωντας να πληρωνουν αλλοι για να κανεις κατι και να φαινεσαι εσυ οτι "φροντιζεις". Η σιωπη και εργασια για τα κοινα ειναι δικο σου καθηκον, δεν ειναι για την ματαιοδοξια σου. Καληνυχτα στους τυχοδιωκτες των "κοινων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ