Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Ψευδώνυμες καταγγελίες, ανεξαρτητοποιήσεις και «clopy-paste» προεκλογικά προγράμματα
Η 3η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο της πόλης. Πριν
τη συζήτηση των 39 θεμάτων της συνεδρίασης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ελευθεριάδου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το συνδυασμό του Ιωάννη Παπαγιάννη «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» και στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Βέροιας.
  • Στο θέμα του Τελωνείου της Κουλούρας και της Αμάλθεια ΑΕ αναφέρθηκε αρχικά, λέγοντας πως η δημοτική αρχή είναι θετική στην παραχώρηση μετοχών στο Επιμελητήριο, το θέμα όμως θα έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ αφού συμβουλευτεί τους νομικούς συμβούλους του δήμου.
  • Σχετικά με τις μπάρες στις εισόδους του πεζοδρόμου, είπε πως αυτές θα λειτουργήσουν αφού πρώτα ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες, καθώς ενδεχομένως να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας.
  • Τέλος, αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στις ψευδώνυμες καταγγελίες που πηγαίνουν και έρχονται στο δήμο, λέγοντας πως κάποια στιγμή θα έχει τα στοιχεία για να αναφερθεί δημοσίως.
  • Την αποχή του από τα κοινά δήλωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, προκειμένου να αφιερωθεί εξ' ολοκλήρου στον αγώνα για το Μακεδονικό.
  • Συμβούλευσε τις τοπικές κοινότητες να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανεξάρτητα με τον ποιον υποψήφιο δήμαρχο στηρίζουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι, κάτι που όπως είπε πρότεινε και στη τοπική κοινότητα Πατρίδας.
  • Στις ψευδώνυμες καταγγελίες αναφέρθηκε και ο Νίκος Μπέκης, εμφανώς αγανακτισμένος με τις εργατοώρες, το χαρτί και το χρόνο που χάνεται, κάτι που μεταφράζεται σε χρήμα που επιβαρύνει το δημόσιο, προτείνοντας μια τροποποίηση του νόμου να μην προχωρούν οι ψευδώνυμες καταγγελίες.
  • Δύσκολο το νέο εκλογικό σύστημα που φέρνει ο Κλεισθένης, μοντέλο όμως που σταδιακά θα ευδοκιμήσει για το καλό του δήμου, αρκεί να μη γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Μπέκης.
  • Μαθήματα καλής πολιτικής αγωγής έδωσε η Μαρία Παπαϊωάννου, λέγοντας πως οι συμπολίτες μας τίμησαν τους δημοτικούς συμβούλους με την ψήφο τους για να υπηρετήσουν το καλό της Βέροιας και κανείς δε δικαιολογείται να έχει έπαρση λόγω περισσότερων σταυρών.
  • Ο Χρήστος Κούτρας, ευαισθητοποιημένος με το θέμα του καρκίνου λόγω και της ιδιότητάς του ως γιατρός, «κάρφωσε» τους καπνιστές που επιμένουν να καπνίζουν μέσα στο χώρο του Δημαρχείου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
  • Το πρόγραμμα για τον Τουρισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο στη Βεργίνα ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Παυλίδης, φάνηκε... γνώριμο στους Στέργιο Διαμάντη, Θανάση Σιδηρόπουλο και Βασίλη Λυκοστράτη, λέγοντας πως οι εξαγγελίες που έκανε για έργα και αθλητικές εκδηλώσεις είναι ολίγον τι... clopy paste αυτών της υπάρχουσας δημοτικής αρχής. «Περάστε να σας δείξουμε το πρόγραμμα και τα έργα», σύστησε στους υποψηφίους Δημάρχους ο κ. Σιδηρόπουλος.
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και πολύ γρήγορα, καθώς μέσα στα επόμενα 20 λεπτά πέρασαν και τα 39 θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ