Quantcast

http://picasion.com/

Πρόταση για κλείσιμο των σχολείων λόγω γρίπης από τον Διονύση Διαμαντόπουλο

Την πρότασή του για κλείσιμο των σχολείων για ένα μικρό διάστημα, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στα social media ο Διονύσης Διαμαντόπουλος. Το Υπουργείο Παιδείας χτύπησε το καμπανάκι στα σχολεία, στέλνοντας σχετικές εγκυκλίους με οδηγίες για την
πρόληψη της γρίπης, ωστόσο, βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, πρότεινε ως την καλύτερη για πρόληψη, το κλείσιμο των σχολείων για κάποιο διάστημα και την αναπλήρωση των μαθημάτων τον Ιούνιο. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
«Η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση. Δεκάδες είναι οι καθημερινές απουσίες μαθητών, αλλά και πολλών εκπαιδευτικών με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η αναπλήρωσή τους σε επίπεδο νομού και να χάνονται έτσι πάρα πολλές διδακτικές ώρες. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε σε όλα τα σχολεία εγκύκλιο για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του προβλήματος.
Μήπως όμως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να έκλειναν τα σχολεία για κάποιο διάστημα με μεταφορά του χρόνου αυτού τον Ιούνιο; Δεν θα προστατεύαμε έτσι καλύτερα τη δημόσια υγεία και κυρίως την υγεία των μικρών παιδιών;»

9 σχόλια:

  1. Μια εχει κρυο,
    Μια εχει χιονι,
    Μια εχει γριππη,
    Δεν τα κλεινετε εντελως,ετσι και αλλιως φυλλαδια θα μοιραζουν,η θα δουλευουν σε καφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δεν υπάρχει ΄΄χαΐρι΄΄, όπως λέγαμε και παλιότερα πια στη χώρα μας είναι σίγουρο, αλλά η μόρφωση - εκπαίδευση έχει την ΑΞΙΑ της.
      Σίγουρα και εσύ την αναγνωρίζεις, αλλά στα χάλια που μας οδήγησαν οι κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες εκεί καταλήγει η νεολαία, ή στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
  2. Εκπαίδευση στην Ελλάδα κάτω του μηδενός, κανείς δεν ενδιαφέρετε.Καταλήψεις, χιόνια, εκδρομές, συνελεύσεις, εκλογές καθηγητών κλειστά τα σχολεία. Οι ημέρες που είναι κλειστά τα σχολεία σε μια σχολική χρονιά, είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είναι ανοικτά. Τούβλα μπαίνουν τα παιδιά, πυρότουβλα βγαίνουν, κι όσα καταφέρουν να σπουδάσουν με χίλια φροντιστήρια και έξοδα τεράστια φεύγουν στο εξωτερικό. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ πριν στη χώρα μας δεν είχαμε πιο μορφωμένο και καταρτισμένο κόσμο.
      Ποτέ στην πατρίδα μας δεν είχαμε καλύτερη εκπαίδευση.
      Τα χαζά περί ΄΄τούβλων΄΄ κτλ είναι άστοχα και δεν ισχύουν.
      Τα φροντιστήρια είναι αποτέλεσμα του μεγάλου ανταγωνισμού για τα πανεπιστήμια. Η φυγή στο εξωτερικό (χρεοκοπία) είναι αποτέλεσμα του άχρηστου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού της χώρας εδώ και 40-50 χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Έχω το παιδί μου 2 εβδομάδες άρρωστο λογο της γρίπης.τα μαθήματα δεν μπορεί ούτε στο σπιτι να τα ακολουθήσει γιατι είναι εξουθενωμένη. Ελπίζω μόνο μην κολλήσουν τα δικά σας παιδιά που δεν θέλετε να κλείσουν τα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala den vlepete ti ginetai me tin sigekrimeni gripi ???? H1N1 den einai kai toso apla ta pragmata mexri stigmis 35 thanatoi mesa se ena mina eginanan kai skefteste to sxoleio ???? eleos pia!!!!!!! mprosta stin igeia ton paidiwn sas !!!!! to riskarete toso poli !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να βάλουμε και τα ασανσέρ,μην σκοντάψουν στα σκαλοπάτια.Να στρώσουμε τον χλοοτάπητα στο προάυλιο,μην χτυπήσουν κανένα γόνατο.Τι άλλο για να μην πάνε στο σχολείο?Εμείς δεν αρωσταίναμε ποτέ?Την ανοσία πότε θα την αναπτύξουν,στα 50?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κλείσουν Αφού κάποιες μητέρες στέλνουν άρρωστα τα παιδιά τους σχολειο για ν πάνε στην δουλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αντιμετωπιση του προβληματος ειναι: οι αρρωστοι στο σπιτι, καλυτερος αερισμος χωρων, πιο συχνη καθαριοτητα υποπτων επιφανειων, συχνοτερο πλυσιμο χεριων, σωστη θερμανση, καλη διατροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ