Quantcast

http://picasion.com/

Χαμός με τις Ανεξαρτητοποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο - Θα έχουμε κι άλλες;

Μείζων αντιπολίτευση οι... Ανεξάρτητοι
Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά έξι ανεξαρτητοποιήσεις και μια διαγραφή είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου. Η αρχή έγινε με τον Θωμά Αγγελίνα, ο οποίος διαφώνησε με τις πολιτικές του
Κώστα Βοργιαζίδη, ακολούθησε η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Χειμώνα και η διαγραφή του Γιώργου Κάκαρη από την «Δράση με Γνώση». Στη συνέχεια είχαμε την ανεξαρτητοποίηση του Ζήση Πατσίκα από την «Δύναμη Πολιτών», ενώ μαντίλι από το Δημοτικό Συμβούλιο κούνησε και ο γιατρός Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου (τον αντικατέστησε η Θωμαή Στιόκα). Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, την ανεξαρτητοποίηση του από την ομάδα του Δημάρχου εξέφρασε και ο Δημήτρης Τραπεζανλής, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν η χθεσινή αποχώρηση της Σοφίας Ελευθεριάδου από τον συνδυασμό του «Δικαίωμα για Νέα Βέροια».
Με πρακτικά λόγια, η μείζονα αντιπολίτευση έχει περάσει στα χέρια των Ανεξάρτητων! Μένει να αποδεχτεί, αν μέχρι την λήξη της θητείας αυτού του Δ.Σ. θα έχουμε κι άλλη αποχώρηση. Ο veriotis.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να «σκάσει» μια ακόμη ανεξαρτητοποίηση που θα προκαλέσει «σεισμό» και πολλά παραπολιτικά «εμφράγματα». 

2 σχόλια:

  1. Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο, συμβαίνει κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων. Κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά πλήττοντας τους εκάστοτε επικεφαλείς των παρατάξεων, ρίχνοντας ευθύνες για τις όποιες ανεξαρτητοποιήσεις. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Φταίνε πάντα και μόνο οι αρχηγοί των σχηματισμών, (όχι ότι δεν μπορεί να συμβαίνει και αυτό); Δεν μπορεί ένα φαινόμενο να παρατηρείται τόσο έντονα την χρονική αυτή περίοδο (τελευταία 3-4 χρόνια, παλαιότερα δεν ήταν τόσο έντονο όσο τώρα) σε όλο το πολιτικό φάσμα (Βουλή, κόμματα, Περιφέρειες, Δήμους,καθημερινότητα κ.λ.π) και να φταίνε μόνο οι αρχηγοί. Τα αίτια είναι βαθύτερα και έχουν σχέση με την γενικότερη αβεβαιότητα και μεταβολή της Ελληνικής κοινωνίας και των εκφραστών της (βουλευτών, Περιφ/κών και Δημοτικών Συμβούλων, κομματικών στελεχών, πολιτευτών κ.λ.π.) και λόγω της κρίσης. Όλα είναι ρευστά και αλλάζουν σε ταχύτατους ρυθμούς. Μεγαλύτερη ανάλυση δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το σχόλιο, αλλά να ξέρετε όλοι ότι δεν διαφωνούν τόσο έντονα μόνο οι πολιτικοί και οι πολίτες είναι σε ίδια ή και χειρότερη θέση, τα διαζύγια έχουν εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα ποσοστά (βάση στοιχείων). Όλοι αντιμετωπίζουμε πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα αλλά μη μπορώντας να τα διαχειριστούμε ή να τα σκεπάσουμε (με χρήματα όπως παλαιότερα) αισθανόμαστε ότι μας φταίει ο/η άλλος, ο/η συνάδελφος, ο/η γείτονας , ο/η σύζυγος, κ.λ.π. Αντί να βρούμε λύσεις με συνεργασία, προτιμάμε την όποια ρήξη, ελπίζοντας κυρίως σε κάτι καλύτερο με την αλλαγή προσώπων παρά με την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών. Όλοι πιστεύουμε ότι δεν έχουμε εμείς το λάθος αλλά ο οποιοσδήποτε άλλος.
    Ας αναρωτηθούμε ειλικρινά μήπως είναι και κάπως έτσι τα πράγματα;
    Ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ από συγκλήσεις όσο δύσκολες και αν είναι. Αυτό πρεσβεύει και ο νέος Νόμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκλήσεις για τη λύση των τοπικών προβλημάτων, γι' αυτό και δεν δίνει εύκολα αυτοδυναμίες. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια μικρογραφία του τι μπορεί να δούμε αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές (τουλάχιστον). Κινδυνεύουμε ο κάθε δημ. σύμβουλος να αισθάνεται "μικρός βασιλιάς" και να διαφωνεί με όλους και με όλα, με αποτέλεσμα να μην παίρνονται εύκολα αποφάσεις σημαντικές για τον τόπο (βλέπε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων που δεν έγινε στο Νομό κ.λ.π), μέχρι να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα δεν έχουν κομματικά χρώματα και παρατάξεις αλλά θέλουν λύσεις και να περάσουν στο στάδιο της συνεργασίας. Στο σημείο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να πιέσουμε άμεσα εμείς οι πολίτες προς την κατεύθυνση της συνεργασίας και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι....
    Αφοπλιστικά ρεαλιστική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ