Quantcast

http://picasion.com/

Άδειες αίθουσες στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Ημαθίας λόγω γρίπης

Ένας μαθητής σε νηπιαγωγείο της Βέροιας! Αναστολή μαθημάτων στα νηπιαγωγεία προτείνει ο Δ. Διαμαντόπουλος στο veriotis.gr
Έως και 1 μαθητή έφτασε να έχει νηπιαγωγείο της Βέροιας αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας της έξαρσης της εποχικής γρίπης. Η εικόνα που καταγράφουν καθημερινά οι δάσκαλοι στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του νομού είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχεδόν τα μισά νήπια, συγκεκριμένα το 40% αυτών, απουσιάζει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα δημοτικά είναι φτάνει το 25%.

Οι απουσίες που καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετές, γεγονός που είναι γνωστό στο Υπουργείο Παιδείας, αφού ο αριθμός τους κοινοποιείται καθημερινά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος. Τα μέτρα πρόληψης έχουν ενταθεί και οι δάσκαλοι συνιστούν στα παιδιά συχνό πλύσιμο των χεριών και προφύλαξη από τον βήχα.

Εκ νέου πρόταση Διαμαντόπουλου στο veriotis.gr

Επανέρχεται με νέα πρόταση για αναστολή των μαθημάτων για 2 εβδομάδες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος. Μιλώντας στο veriotis.gr κατέθεσε τη σκέψη του, προκειμένου, όπως είπε, «να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης της επιδημίας». «Σε συνέχεια της πρότασης που έκανα την περασμένη εβδομάδα για ολιγοήμερο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, και επειδή ενημερώνομαι για τις τεράστιες ελλείψεις νηπίων από τις τάξεις, προτείνω την αναστολή των μαθημάτων για εβδομάδες στα νηπιαγωγεία, προκειμένου να σταματήσουμε τη μετάδοση της γρίπης. Εξάλλου πρέπει να σκεφτούμε ότι τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται πιο συχνά στα παιδιά μικρότερης ηλικίας, απ' ότι στα μεγαλύτερα και ότι οι γονείς μικρών παιδιών είναι εκείνοι που βλέπουμε να αρρωσταίνουν περισσότερο. Όταν κάποιο φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση πρέπει να βρίσκουμε μία λύση. Δεν είμαστε επιδημιολόγοι, αλλά αυτό που λέγεται, ότι πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, πρέπει να εφαρμοστεί με κάποιον τρόπο. Και αυτόν τον τρόπο προτείνω» υπογραμμίζει στο veriotis.gr o Κ. Διαμαντόπουλος.

Καμία σκέψη για κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Βέροιας

Οι απουσίες παιδιών που παρατηρούνται κάθε Φεβρουάριο είναι πιο συχνές φέτος, υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Στέργιος Διαμάντης. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η κατάσταση στις αίθουσες, οι οποίες απολυμαίνονται και τα μέτρα πρόληψης είναι πιο έντονα αυτό το διάστημα, δεν βάζει σε σκέψεις κλεισίματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

1 σχόλιο:

  1. Μπορουν οι νηπιαγωγοί να ζητήσουν από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά προληπτικά στο σπίτι, εφόσον μπορούν. Ήδη πολλοί γονείς το κάνουν κι από μόνοι τους. Να παραμείνουν όμως ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, έστω και υπολειτουργώντας, γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν πού αλλού να αφήσουν τα παιδιά τους. Ούτε μπορούν να πάρουν μια εβδομάδα άδεια, ούτε να βρουν στη μέση της χρονιάς κάποια κυρία να τα προσέχει. Ας το σκεφτεί ο κύριος Διαμαντόπουλος πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. (το ίδιο θα μπορούσε να γίνει ίσως και όταν κλείνουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας. Να ανοίγουν έστω και με λίγες δασκάλες ως "προσωπικό ασφαλείας" για τους γονείς που δεν έχουν άλλη λύση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ