Quantcast

http://picasion.com/

Ανακοίνωση στήριξης στην εκπαιδευτικό από τον Σύλλογο Διδασκόντων 16ου Δημοτικού Βέροιας

Τη στήριξη στην εκπαιδευτικό που αντέδρασε στην υλοποίηση του προγράμματος για την «ισότητα των φύλων – έμφυλων στερεοτύπων – έμφυλης βίας» από δύο μέλη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 16ου Δημοτικού Σχολείου
Βέροιας. Το πρόγραμμα προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτήματα για τη μέθοδο υλοποίησης, ενώ προηγήθηκε ανακοίνωση του κέντρου συμβουλευτικής (δείτε εδώ) για το περιστατικό που δημιουργήθηκε στο εν λόγω σχολείο. Τι απαντά ο Σύλλογος Διδασκόντων:
«Σχετικά με το δημοσίευμα για την αντίδραση εκπαιδευτικού του σχολείου μας στην υλοποίηση ενός προγράμματος για τα θέματα ισότητας φύλων – έμφυλων στερεοτύπων – έμφυλης βίας από δύο μέλη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ. Βέροιας, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάνει γνωστό ότι η εκπαιδευτικός του σχολείου δεν εμπόδισε ούτε διέκοψε τη πρόγραμμα. Έθεσε προβληματισμούς και παιδαγωγικούς όρους που γνωρίζει ως εκπαιδευτικός - παιδαγωγός και ως υπεύθυνη της τάξης της, (όπως π.χ. να μην ερωτηθούν οι μαθητές/τριες για το αν ασκείται βία από τον ένα σύζυγο στον άλλον) για την αποφυγή διάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε όλη την τάξη. Οι υπεύθυνες για το εν λόγω πρόγραμμα, μη δεχόμενες τους ορθούς παιδαγωγικούς όρους της εκπαιδευτικού, αποχώρησαν από μόνες τους ενημερώνοντας τον διευθυντή.

Ως εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα ανοιχτοί σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών μας σε εκπαιδευτικά, ιατρικά, κοινωνικά, πολιτιστικά θέματα, ωστόσο θα πρέπει πάντα να υλοποιούνται σε ένα γνωστοποιημένο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και μέσα σε ένα σωστό παιδαγωγικό και ψυχολογικό πλαίσιο».


O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

ΤΟΥ 16ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο διδασκόντων, αλλά κυρίως ένα μεγάλο μπράβο στην εκπαιδευτικό που είχε τα κότσια να αντιδράσει προστατεύοντας πρώτα τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο Σύλλογο διδασκόντων, συγχαρητήρια και στην εκπαιδευτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι θα συμμετεχουν τα παιδια σε μια δραση δε σημαινει πως πρεπει να βγαλουν ολα τα προσωπικα τους μπροστα σε ολη την ταξη. Πολυ καλα εκανε και κρατησε αυτη τη σταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον και σύνεση στους εκπαιδευτικούς μας θα υπάρχει ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας. Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό που έπραξε το καθήκον της, και συγχαρητήρια στον σύλλογο διδασκόντων που την στήριξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι εκπαιδευτικοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ