Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έξαρση της γρίπης στην Ημαθία - Δανεικά κρεβάτια ζητά η Παθολογική του Νοσ. Βέροιας

Έως και 70 άτομα φτάνουν σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου Βέροιας με συμπτώματα γρίπης
Μεγάλη προσέλευση και νοσηλεία σχεδόν για το 10% των περιστατικών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Βέροιας με συμπτώματα τις εποχικής γρίπης καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τα περιστατικά που εμφανίζουν γρίπη και πνευμονία νοσηλεύονται άμεσα, με αποτέλεσμα τα κρεβάτια στα δωμάτια της Παθολογικής Κλινικής να έχουν κορεστεί και να είναι απαραίτητη η συνδρομή της Ουρολογικής Κλινικής, της Οφθαλμολογικής Κλινικής και ΩΡΛ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και να νοσηλευτούν οι ασθενείς. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, Χρήστο Κούτρα, που μίλησε στο veriotis.gr, τα ποσοστά θνησιμότητας στο νομό είναι πολύ χαμηλά, έως μηδενικά.

«Εδώ και 10 με 15 μέρες υπάρχει έντονη προσέλευση ατόμων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, που αποτελούν περιστατικά της γρίπης, τα οποία και αντιμετωπίζονται. Πρόκειται για περιστατικά που εμφανίζουν τα συμπτώματα, με υψηλό πυρετό και άλλα που παρουσιάζουν πνευμονίες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ. Τα άτομα στα οποία γίνεται εισαγωγή με γρίπη νοσηλεύονται 4 με 5 μέρες, ενώ εκείνα με πνευμονία 6 με 7. Η γρίπη μπορεί να επηρεάσει βαριά οργανισμό που έχει έδαφος άλλων νοσημάτων» λέει χαρακτηριστικά στο veriotis.gr o κ. Κούτρας.

Δανεικά κρεβάτια για τη νοσηλεία των ασθενών

Η έξαρση της εποχικής γρίπης και τα αυξημένα κρούσματα και στο νομό Ημαθίας δημιουργεί το αδιαχώρητο στα κρεβάτια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συμβολή και άλλων κλινικών, που διαθέτουν τα κρεβάτια τους για τη νοσηλεία των ασθενών με γρίπη. Εξάλλου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, που πραγματικά δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση των περιστατικών, εφιστούν σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, την προσοχή των επισκεπτών των ασθενών, αφού «θα πρέπει να φορούν μάσκα και να παραμένουν στα δωμάτια του νοσοκομείου αυστηρά και μόνο από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα που είναι οι ώρες του επισκεπτηρίου».

Επικίνδυνοι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος

Ανάλογη εικόνα έχει να καταγραφεί εδώ και 3 χρόνια, αφού τα διαστήματα μαζικής εξάπλωσης της γρίπης είναι τα 2 με 3 έτη. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Κούτρα τα αυξημένα κρούσματα και τα συμπτώματα της γρίπης αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ