Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα γίνει αύριο Τρίτη με τα Σχολεία του δήμου Βέροιας;

Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ανοίγουν ξανά μετά τις γιορτές, σε όλη τη χώρα, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Ωστόσο, η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών στην περιοχή μας και ο παγετός που αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, γεννά το ερώτημα
σε γονείς και μαθητές, αν τα σχολεία του δήμου Βέροιας θα είναι αύριο ανοιχτά. Ο veriotis.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. 
Όπως μας ανέφερε, η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί το μεσημέρι, έπειτα από αυτοψία στα σχολεία του δήμου και σύσκεψη που θα ακολουθήσει. Οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Βέροιας έχουν μεταβεί ήδη από χθες στις σχολικές μονάδες, κάνοντας τη σχετική αυτοψία στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μετέφεραν στον αντιδήμαρχο την εικόνα που παρουσιάζεται και κατέθεσαν τις απόψεις τους. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται και η αυτοψία στις εγκαταστάσεις των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο κ. Σοφιανίδης, θα μεταβούν οι ίδιοι, μαζί με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και αρμόδιο κλιμάκιο, στις εγκαταστάσεις και θα ακολουθήσει σύσκεψη όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση.

«Η ασφάλεια των μαθητών είναι το κύριο μέλημά μας. Από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ολικός παγετός. Δεν υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης στα σχολεία, ωστόσο, κάποια κτίρια είναι παλιά και οι βρύσες και οι τουαλέτες είναι στο προαύλιο», συμπλήρωσε ο κ. Σοφιανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, τα σχολεία του πρώην δήμου Μακεδονίδος θα παραμείνουν κλειστά. Εν αναμονή της τελικής απόφασης λοιπόν.

4 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ