Quantcast

http://picasion.com/

Από τον ΟΠΕΚΑ και όχι τους Δήμους τα προνοιακά επιδόματα

Από τον ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά επιδόματα που μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους δήμους. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων καθώς και η παράταση χορήγησης των επιδομάτων στους δικαιούχους πραγματοποιείται μέσω του
ΟΠΕΚΑ και των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η αίτηση για τη χορήγηση προνοιακής παροχής σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία καθώς και του διατροφικού επιδόματος σε νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Με το άρθρο 4 της ΚΥΑ τροποποιείται η μέχρι σήμερα διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, ως εξής:

- Η αίτηση υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

- Ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στον θεράποντα ιατρό για ηλεκτρονική συμπλήρωση του φακέλου παραπομπής στο ΚΕΠΑ.

- Με την οριστικοποίηση του φακέλου από τον θεράποντα ιατρό ενημερώνονται τα ΚΕΠΑ και προγραμματίζεται η εξέταση του ενδιαφερομένου από τις υγειονομικές επιτροπές.

- Η απόφαση του ΚΕΠΑ εκδίδεται ηλεκτρονικά και ο αιτών ενημερώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα.

- Το οριστικό αποτέλεσμα του ΚΕΠΑ αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο αντίστοιχο σύστημα του ΟΠΕΚΑ.

Συνεπώς από 1-1-2019 και εφεξής τα άτομα με αναπηρία που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση ή για παράταση προνοιακής αναπηρικής παροχής θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου ή στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ