«Μπαλάκι» οι ασθενείς ανάμεσα στα νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας

Δραματικές ελλείψεις παθολόγων
«Μπαλάκι» από το νοσοκομείο Νάουσας σε εκείνο της Βέροιας και αντιστρόφως γίνονται οι ασθενείς τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της έλλειψης παθολόγων στην Παθολογική κλινική του πρώτου νοσοκομείου, σύμφωνα με την Πανελλήνια

Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας δεν έχει πιθανότατα προηγούμενο. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Παθολογική κλινική είναι νευραλγική για τη λειτουργία κάθε νοσοκομείου, αλλά και κομβική στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω των λοιμώξεων που βρίσκονται σε έξαρση, αντιλαμβάνεται κάποιος τι σημαίνει για τη νοσηλεία των ασθενών εάν δεν υπάρχει Παθολογική κλινική.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «η Παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Νάουσας μία ανοίγει μία κλείνει λόγω έλλειψης Παθολόγων. Οι ασθενείς διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας όταν κλείνει και όταν ξανανοίγει μετά από δύο ή τρείς ημέρες επιστρέφουν στο Νοσοκομείο της Νάουσας. Με ΕΚΑΒ διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας και όταν ξανανοίγει πάλι με ΕΚΑΒ επιστρέφουν στο Νοσοκομείο της Νάουσας».

Αλαλούμ με τις μετακινήσεις των ασθενών


Αυτό το μοτίβο επαναλήφθηκε τη Δευτέρα 31/12/2018, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπήρχαν γιατροί και έκλεισε η Παθολογική κλινική. Οι 8 ασθενείς που νοσηλεύονταν μεταφέρθηκαν όπου και όπως ήταν δυνατό. Για την ακρίβεια, οι τέσσερις εξ αυτών διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Βέροιας και οι άλλοι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας για να συνεχιστεί η νοσηλεία τους.

Την Πέμπτη 3/1/2019 βρέθηκε Παθολόγος, συγκεκριμένα μετακινήθηκε γιατρός από Κέντρο Υγείας και ξανάνοιξε η Παθολογική κλινική. Οι 4 ίδιοι ασθενείς επέστρεψαν με το ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο της Βέροιας σε εκείνο της Νάουσας!

Δραματικές ελλείψεις στην Παθολογική κλινική

Το πρόβλημα ουσιαστικά προκύπτει λόγω έλλειψης Παθολόγων στην Κλινική. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Νάουσας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ. Τρεις από τις τέσσερις οργανικές θέσεις είναι κενές. Στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία γιατρός μόνιμη Παθολόγος, η Διευθύντρια της κλινικής και περιστασιακά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας της περιοχής. Επικουρικούς Παθολόγους δεν μπορούν να προσλάβουν αφού δεν διαθέτουν χρήματα στον Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

«Αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης είναι ότι εδώ και 20 μέρες η Παθολογική Κλινική, λόγω ασθένειας της Διευθύντριας της Κλινικής, λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό Παθολόγο», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

18 μήνες εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος

Εκτός της έλλειψης προσωπικού, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες και με τις υποδομές, Είναι ενδεικτικό πως ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται εκτός λειτουργίας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Μάλιστα, την άνοιξη του 2017 η ΠΟΕΔΗΝ είχε πραγματοποιήσει κινητοποίηση στη Νάουσα. «Τότε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση μας ασκούσε κριτική ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο Νοσοκομείο της Νάουσας και ότι ο Αξονικός εντός λίγων ημερών θα τοποθετηθεί. Μπορούν να μας ενημερώσουν τώρα τι ακριβώς είχε γίνει;» ρωτά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ