Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

200% αύξηση η Ημαθία στην κίνηση δεδομένων κατά την περίοδο των εορτών

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατά την περίοδο των εορτών, κατέγραψαν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Cosmote και της WIND. Όπως ανακοίνωσε η Cosmote, κατά τις φετινές γιορτές, η συνολική κίνηση mobile data ξεπέρασε τα 3 petabytes, αυξημένη κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ειδικά μέσω του δικτύου 4G η
αύξηση άγγιξε το 130%. Η κάλυψη του δικτύου κινητής της Cosmote, έδωσε τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες mobile Internet σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επέλεξαν να βρεθούν φέτος τις γιορτές. Το Cosmote 4G, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, παραμένει το μεγαλύτερο 4G δίκτυο στην Ελλάδα με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98% και 4G+ 95%.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «επενδύει εντατικά σε υποδομές νέας γενιάς και αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία mobile Internet στους καταναλωτές και, με οδηγό την τεχνολογία, να δημιουργήσει έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».
Οι προτιμήσεις των Ελλήνων για τις εορταστικές αποδράσεις

Εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη σε όγκο κίνηση mobile data, μέσω του δικτύου της Cosmote ήταν το Πήλιο, η ορεινή Κορινθία, η Ημαθία και η Καρδίτσα, αναδεικνύοντας και τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις χειμερινές εορταστικές τους αποδράσεις. H μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας το 200%, παρατηρήθηκε στα Κύθηρα, τη Σαμοθράκη, τις Σποράδες και τα Ιωάννινα.

Πρώτο το Instagram σε κίνηση data

Το ρόλο των social media στην καθημερινότητα των Ελλήνων αναδεικνύει και το γεγονός ότι σχεδόν η μισή συνολική κίνηση data στο δίκτυο της Cosmote, μοιράστηκε μεταξύ Instagram (25%) και Facebook (23%), ενώ ακολούθησαν το YouTube και το web browsing, με ποσοστό 21% και 20%, αντίστοιχα.

Η WIND

Σημαντική αύξηση σημείωσε φέτος και η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο 4G και 4G+ της WIND τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι συνδρομητές της WIND εκτόξευσαν την επικοινωνία τους μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, στo διάστημα από 23/12/2018 – 1/1/2019 η κίνηση του δικτύου 4G/4G+ της WIND σημείωσε αύξηση της τάξεως του 80%. Ο όγκος δεδομένων άγγιξε τα 800 ΤΒ, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο όγκος δεδομένων την πρώτη μέρα του χρόνου ξεπέρασε τα 85 ΤΒ, ενώ σημείωσε αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με πέρσι.

Τη μεγαλύτερη αύξηση όγκου δεδομένων παρουσίασαν οι νομοί Ευρυτανίας (>400%), Ημαθίας (>200%), Γρεβενών (>200%) και Τρικάλων(>100%).

Απόλυτος κυρίαρχος στη χρήση Mobile Data αναδείχθηκε το Facebook, το οποίο αποτέλεσε το 30% της συνολικής κίνησης data. Ακολούθησε το YouTube με 23%. Οι γιορτινές ημέρες καταγράφηκαν βεβαίως και στο Instagram που ήρθε στην 3η θέση, ενώ λιγότερη κίνηση είχαν το Twitter και το Νetflix.

Το δίκτυο 4G/4G+ της WIND, αναφέρει η εταιρεία, «ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στην εορταστική περίοδο με το εξειδικευμένο προσωπικό να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ