Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο κάλεσε ο Μητροπολίτης στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο»

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη λειτουργία του «Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» στη Βέροια και το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, για την αποκατάσταση της
αλήθειας και για να γίνει γνωστός προς κάθε κατεύθυνση ο σκοπός του Μουσείου, προσκάλεσε στις 6 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων της Ημαθίας σε ενημερωτική συνάντηση και ξενάγηση στους χώρους του.

Στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου ανταποκρίθηκαν και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, οι Δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο εκπρόσωπος του Στρατηγού. 


Στο δελτίο τύπου της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:

Οι προσκεκλημένοι μετά από σύντομη ενημέρωση που είχαν από τον Μητροπολίτη για την Ιστορία του Μουσείου, ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Με προτροπή του ιδίου του Σεβασμιωτάτου, μελέτησαν με προσοχή και ενδιαφέρον όλα τα εκθέματα και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι το Μουσείο δεν λειτουργεί διχαστικά, όπως σκοπίμως, κακόβουλα και κακόπιστα διαδίδεται από ορισμένους, αλλά απεναντίας σέβεται απόλυτα τον ρόλο και την αποστολή του. Δεν διαστρεβλώνει σε καμιά περίπτωση την Ιστορία, δεν παρουσιάζει μονομερώς τα γεγονότα, δεν εξυμνεί πρόσωπα και καταστάσεις που δίχασαν τον λαό μας στις σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας, αλλά υπηρετεί με συνέπεια και αντικειμενικότητα την ιστορική μνήμη.

Το «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» σεβόμενο απόλυτα την αποστολή του, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και, κυρίως, ως χώρος που θα διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα.

Σταθερός και αταλάντευτος στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι το Μουσείο να παραμείνει ως ένας χώρος που θα ενημερώνει και θα ενώνει τους πολίτες της Ημαθίας και τους επισκέπτες του από όλη τη Χώρα. Και επειδή η Εκκλησία του Χριστού είναι Εκκλησία της Αγάπης και της Αλήθειας, η Ιερά Μητρόπολη μας, με ειλικρινή αισθήματα αγάπης απευθύνεται και στους επικριτές της, καλώντας τους στο Μουσείο ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την αλήθεια. Καθώς όπως λέγει ο Ευαγγελιστής «γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ