Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπό κατάληψη για το Μακεδονικό το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας - Ποια τα αιτήματα των μαθητών;

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου το 2ο «Αλεξάνδρειο» Γυμνάσιο Βέροιας. Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση της «Συμφωνίας
των Πρεσπών», καθώς και για άλλα θέματα, που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί και το 4ο αίτημα των μαθητών, που αναφέρεται στη συμπεριφορά κάποιων καθηγητών απέναντι σε μαθητές. Τα αιτήματα της κατάληψης, τα οποία υπογράφει το 15μελές και άλλοι μαθητές του σχολείου, είναι τα εξής:
1. Τα Σκόπια δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδονία.

2. Στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου έχουν γραφτεί υβριστικά συνθήματα σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.
3. Η πίσω αυλή έχει δέντρα που κόπηκαν και δεν μετέφερε ο Δήμος, είναι βρώμικη και δεν λειτουργεί.
4. Ορισμένοι καθηγητές σχολιάζουν προσβλητικά τους αδύναμους μαθητές και τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
5. Οι τουαλέτες να καθαρίζονται με ρίψη νερού μετά το σχόλασμα (κίνδυνος πτώσης των μαθητών).


3 σχόλια:

  1. Σε άλλο σχολείο σήμερα στο κέντρο που ήταν υπό κατάληψη για το Μακεδονικό ο διευθυντής και υποδιευθυντής ειχαν το θράσος να ανοίξουν το σχολείο σπρώχνοντας τα παιδια απο τις πορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΤΗΜΑ Νο 6: ΜΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΩΡΕ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ... ΕΛΕΟΣ , ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ