Αστυνομικοί Ημαθίας: Εργασιακός μεσαίωνας στη γη της επαγγελίας!

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκο έστειλε το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ημαθίας (ΕΑΥΝΗ). Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Μούρτης, με αφορμή τις τακτικές μεταθέσεις που
ανακοινώθηκαν, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις συνθήκες εργασίας στην επαρχία «εργασιακό μεσαίωνα» και όχι «γη της επαγγελίας», όπως πιστεύουν οι Αστυνομικοί που επιθυμούν εκεί μεταθέσεις.
Θίγοντας και το θέμα των Αστυνομικών που καλούνται καθημερινά να υπηρετήσουν τη βάρδιά τους σε απόσταση 152χλμ μακρυά από την έδρα της Διεύθυνσης, έφερε ως παράδειγμα το τροχαίο ατύχημα που είχαν το 2014 οι Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ημαθίας, επιστρέφοντας από 8ωρη υπηρεσία και συνεχές ταξίδι. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,
Σήμερα, 30-01-2019, την ώρα που το σύνολο των πρωτοβάθμιων Ενώσεων έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τις αστυνομικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες με αναρτήσεις για τις νέες θέσεις τακτικών μεταθέσεων (και ορθώς πράττουν), εμείς έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας!!

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, διμοιρίες και ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., καλούνται να υπηρετήσουν 152 χλμ. μακριά από την έδρα τους σε 8ωρη βάρδια (συνολικά 13 ώρες συνυπολογίζοντας μετάβαση και επιστροφή). Οι ίδιοι συνάδελφοι καθημερινώς ταξιδεύουν 5 ώρες, ενδιάμεσα εκτελούν τη βάρδια τους, αλλά δεν δύναται να διανυκτερεύσουν, λόγω της «γνωστής διαδικασίας»… Δηλαδή δεν τους επιτρέπεται η διανυκτέρευση για μόλις 8 χλμ…!!!!!

Δυστυχώς κάτι τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούν παρά να φέρουν στη μνήμη μας, πως η ίδια επιλογή τον Ιούνιο του 2014, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή τεσσάρων συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε. Ημαθίας, καθώς κατά την επιστροφή τους μετά από 8ωρη υπηρεσία και συνεχές ταξίδι, έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Η προαναφερόμενη αντιμετώπιση αυτού του θέματος διεγείρει πολλά ερωτηματικά:

- Πόσο δύσκολο είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα να εξυπηρετηθούν από όμορους νομούς; Τόσο δεσμευτικό είναι αν ανήκουν σε διαφορετική Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση και δεν μπορούν να εξυπηρετούν η μία την άλλη?

- Πότε επιτέλους θα θεσμοθετηθεί αυτή η κοστολόγηση των Υπηρεσιών; Να ξέρουμε επιτέλους πόσο πλήττεται οικονομικά το κράτος όταν ανακοινώνονται μέτρα τάξης -τροχαίας και ασφάλειας.

- Άραγε θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση αν ο διατάσσων είχε μπροστά του την αντιστοιχία “μέτρα – κόστος”;;

- Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε και το γεγονός ότι θεωρείται διοικητική μέριμνα, το κρουασάν και το νερό που διαμοιράζονται στους συναδέλφους… επί πληρωμή!!!

Παρακαλούμε όπως, αφού μεταβιβάσετε τα ως άνω καταγγελλόμενα στη φυσική μας ηγεσία, να μας ενημερώσετε δια του νομικού συμβούλου της ομοσπονδίας, για τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, προς επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος τους!

Μετά τα ανωτέρω, χαιρετίζουμε και εμείς με της σειρά μας, την προσπάθεια του Αρχηγείου, να ενισχύσει με δυνάμεις την περιφέρεια με τις τακτικές μεταθέσεις, ενημερώνοντας έτσι όσους ενδιαφέρονται να έρθουν στην επαρχία, πως δεν είμαστε τελικά η γη της επαγγελίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ