Quantcast

http://picasion.com/

Ζάεφ: Η «Μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται και στην Ελλάδα

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ μέσα στο Σαββατοκύριακο υποστηρίζοντας ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η «μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σε ακόμα μία έκκλησή του προς την αντιπολίτευση για να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, ο Σκοπιοανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως ειδικά για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας»- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η “μακεδονική” γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας.

Οπως αναφέρει και echedoros-a.gr οι δηλώσεις Ζάεφ έγιναν στην Βουλή στην προσπάθεια του να αντικρούσει τα όσα του καταλογίζει το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, ότι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς «Μακεδονία του Αιγαίου» αποκαλείται η ελληνική Μακεδονία, η οποία το 1913 «κατακτήθηκε» από την Ελλάδα, που στη συνέχεια εφάρμοσε πολιτικές «εθνοκάθαρσης» κατά των «Μακεδόνων» που είτε «εκδιώχθηκαν» στα Σκόπια, είτε αφομοιώθηκαν στη συνέχεια.


1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΖΑΕΦ. ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ