Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιμένει ο Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»

Στα περί Μακεδόνων και μακεδονικής γλώσσας επιμένει ο Ζοραν Ζάεφ, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν θα αμφισβητήσει πλέον την ταυτότητα της χώρας κι ότι οι πολίτες της δεν θα πρέπει να νιώθουν ταπεινωμένοι. «Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες ή πολίτες της ΠΓΔΜ. Θα είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική γλώσσα”», είπε μιλώντας σε δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα σχέδια τροποποίησης του Συντάγματος, στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι οι τροπολογίες δεν θα γίνουν μέρος του Συντάγματος εάν η Ελλάδα δεν υιοθετήσει τη συμφωνία Πρεσπών και το Πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. «Έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», είπε.

Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια και ερωτήσεις επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

«Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα», είπε καλώντας τους πολίτες της χώρας του να σκεφτούν το μέλλον της νέας γενιάς: «Ας αναρωτηθούμε -τι θα αφήσουμε στα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον».

2 σχόλια:

  1. Βούλγαροι, ἀπόγονοι τῶν κομιτατζήδων καὶ ἀφιονισμένοι ἀπὸ τὸν τρισκατάρατο κομμουνιστὴ δικτάτορα Τίτο εἶστε, καὶ βουλγαρικὰ ὁμιλεῖτε. Αὐτὴ εἶναι ἡ πραγματικότης. Ὅ,τι δήποτε ἄλλο μόνον παρανοϊκοὶ ἢ ἀπατεῶνες σἂν τὸν Ζάεφ καὶ τοὺς συνοδοιπόρους του εἶναι πιθανὸν νὰ ἔχουν τὸ θράσος νὰ τὸ ὑποστηρίζουν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρώμε συνεχώς σφαλιάρες από τους ανύπαρκτους γιατί κάποιοι θέλουν να πουλήσουν ξαφνικά την Ιστορία και το όνομα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ