Quantcast

http://picasion.com/

Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα

Ήταν ασφυκτικά γεμάτος ο πολυχώρος της «Ελιάς» το απόγευμα του Σαββάτου 15/12 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα «Η Ημαθια στον 20ο αιώνα». Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια και μέρα και περίπου την ίδια ώρα υπήρχαν δύο ακόμη παρουσιάσεις βιβλίων, διεθνές συνέδριο στη Βεργίνα, άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Σέλι και εκδηλώσεις στο πάρκο της «Ελιάς». Πάντως οι παρευρισκόμενοι «αποζημιώθηκαν» από τον επιστημονικό λόγο των παρουσιαστών που ήταν:
  • Έφη Παυλίδου , ιστορικός Διδάκτωρ ΠΤΔΕ του ΑΠΘ
  • Δημήτρης Ταχματζίδης, φιλόλογος Διδάκτωρ Γνωστικής- Αναπτυξιακής Ψυχολογίας
Ο συγγραφέας αφιέρωσε την εκδήλωση στην μητέρα του «που της οφείλει την αγάπη για το διάβασμα» ενώ με το γνωστό και χειμαρρώδη λόγο του αφιέρωσε το βιβλίο «Σ’ εκείνους που κουβάλησαν τις πέτρες στη Μακρόνησο, σε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι στα εκτελεστικά αποσπάσματα που είχαν στηθεί και στη Βέροια, σ’εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους γιατί δεν είχαν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Σε όλους εκείνους που ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες πάλεψαν για να ανθρωπεύσει ο άνθρωπος».


Ο διάλογος κράτησε πάνω από μία ώρα ήταν ζωντανός με επίκεντρο κρυμμένες αλήθειες ή διαστρεβλώσεις της τοπικής ιστορίας, της διδασκαλίας στα σχολεία κ.α. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Αντωνίου, Γ. Ουρσουζίδης και Φ. Καρασαρλίδου (που μάλιστα ο συγγραφές τους κάλεσε να μην ψηφίσουν τον αντιλαϊκό/ό προϋπολογισμό). Αντιπροσωπεία της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ. Της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ Βέροιας Π. Τσαπαρόπουλος. Ο αντιδήμαρχος Σ. Ασλάνογλου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Α. Μαρκούλης. Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Μαυροκεφαλίδης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μπέκης και Θ. Αγγελίνας (χαιρετισμό έστειλε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γ. Μελιόπουλος). Επίσης διακρίναμε τον πρώην αντινομάρχη Σ. Γαβριηλιδη, τον πρώην αντιδήμαρχο Α. Γκαμπέση κ.α.

Όπως πληροφορηθήκαμε για τον κόσμο που δεν μπόρεσε το νέο έτος θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σε Καλλιθέα και Προμηθέα σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ