Σαλάτα με φακές κινόα και τόνο

Η κινόα είναι σπόρος που ανήκει στα super foods και προέρχεται από τους Ίνκας. Έχει μεγάλη διατροφική αξία και κάνει τη σαλάτα ένα ολοκληρωμένο γεύμα όταν συνδυαστεί με φακές και τόνο. Πλένουμε την κινόα και τη μουλιάζουμε σε νερό για 10'. Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20΄ σε χαμηλή
φωτιά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20΄ να μαλακώσει. 

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τους σπόρους του αγγουριού. Το κόβουμε σε μικρά καρέ. Βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. 

Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

Αντί για μαγιονέζα προσθέτουμε ελαιόλαδο (νηστίσιμη και πιο light εκδοχή).

Μπορούμε επίσης αντί για κινόα να χρησιμοποιήσουμε πλιγούρι το οποίο το μουλιάζουμε. Στα υλικά μας μπορούμε να προσθέσουμε αβοκάντο, ντομάτα κοκ.

Υλικά: 

  • 1 φλ. φακές 
  • 1 φλ. κινόα 
  • 1 αγγούρι 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 κίτρινη πιπεριά 
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 1 συσκευασία τόνο σε νερό στραγγισμένο 
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ