Quantcast

http://picasion.com/

«Πολίτες σε Δράση» και σε φουλ επίθεση

Αναλυτικό ρεπορτάζ
Εκδήλωση ιδρυτικής διακήρυξης και πρώτη συνεδρίαση του προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμού «Πολίτες σε δράση», που θα διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3/12 στην Ελιά. Κατά την πρώτη
συνεδρίαση, ανακοινώθηκε και επισήμως πως επικεφαλής του συνδυασμού τίθεται ο Αντώνης Μαρκούλης, σε ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο, χωρίς τη λογική του χρίσματος, για τη δημιουργία ανάλογων πολιτικών συγκλίσεων. Όπως κατέστη σαφές, ο νέος συνδυασμός είναι μια συνέχεια πραγμάτων των «Ενεργών Πολιτών», που με επικεφαλής τον Νίκο Μπέκη συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντώνης Τολιόπουλος ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού, ενώ διάβασε το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης.
Στις επαφές που πραγματοποίησε η ομάδα, προς αναζήτηση συνεργασιών, ενόψει των δημοτικών εκλογών αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, λέγοντας πως η πρώτη επαφή έγινε με τον Κώστα Βοργιαζίδη, όπου όπως ανέφερε, «διαπιστώσαμε επίμονη άρνηση να συναντηθούμε σαν πολιτικές προσωπικότητες. Ήρθαμε αντιμέτωποι με μια light απολίτικη προσέγγιση, όπου κυριαρχούσε το πρόσωπο και μια αδυναμία κατανόησης πώς θα λειτουργεί μια παράταξη με την απλή αναλογική», ανέφερε, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε διάσταση απόψεων σε μείζονα θέματα όπως στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» και τη διαχείριση της υπόθεσης του Σκοπιανού.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Αντώνη Μαρκούλη, όπου και κατέληξε σε συνεργασία. «Υπήρξε πλήρης αποδοχή σκέψεων και απόψεων και η συζήτηση έγινε στις σωστές ράγες», σχολίασε ο κ. Τσαπρόπουλος. 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες», αναφερόμενος αρχικά στην αποστασιοποίηση του Σάκη Αποστολόπουλου. «Δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα αλλά εγώ και η Πετρούλα Παπαδίνα είμαστε ακόμα ενεργοί, προσπαθώντας να αφήσουμε το στίγμα μας». Εξαπέλυσε βολές και κατά του Κώστα Βοργιαζίδη, που όπως είπε, είχε τη λογική «θέλω να έχω την πλειοψηφία και να γίνεται ότι θέλω», ενώ σχετικά με τις επαφές μεταξύ του Δημάρχου και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον εξωφρενικό όπως τον χαρακτήρισε όρο, που ο πρώτος έθεσε, «υποστηρίξτε με αλλά μην το λέτε». 
Την αισιοδοξία του πως ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση» θα περάσει τη δεύτερη Κυριακή, εξέφρασε ο Δημήτρης Χαμπίδης. «Υπάρχουν 4 ψηφοδέλτια από το χώρο της δεξιάς. Από τον δημοκρατικό χώρο είμαστε εμείς και ο Βοργιαζίδης. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν να περάσουμε στη 2η Κυριακή. Με το 14% των Ενεργών Πολιτών, το 8% του Αντώνη Μαρκούλη και την αυξημένη μας δυναμική».
Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κάκαρης, εξήγησε αρχικά τους λόγους που κατέβηκε υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τον Κώστα Βοργιαζίδη, ενώ τον χαρακτήρισε πολιτικά ανήθικο. «Δυστυχώς κατέβηκα με τον Κώστα Βοργιαζίδη, διότι δεν υπήρξε πρόταση από το συνδυασμό του Νίκου Μπέκη και δεν ήθελα να βγει ο δεξιός Καραπαναγιωτίδης». 
Αναφερόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, είπε πως μόνο ο Μπέκης και ο Μαρκούλης κάνουν αντιπολίτευση με στοιχεία, ενώ ο δεύτερος ως δικηγόρος προειδοποίησε πολλές φορές τη δημοτική αρχή για τους «παπάδες» που έκαναν και έτρεχαν στα δικαστήρια. Ενώ για όσα ακούστηκαν για την ανεξαρτητοποίησή του, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν αποτέλεσμα μη αξιοποίησής του σε κάποια. «Διαφώνησα με τον Δήμαρχο σε "χατίρια" κάποιων. Μου πρότεινε θέση αλλά δεν εξαγοράστηκα. Λειτουργεί ανήθικα ο Βοργιαζίδης».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια πολίτες της Βέροιας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος και η Πετρούλα Παπαδίνα, που απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να στηρίξουν την παράταξη. Δείτε φωτογραφίες:



















































6 σχόλια:

  1. Για να δούμε τα γενικόλογα ένα ένα:

    -«Αναδιάρθρωση γεωργικής παραγωγής…….»

    Δεν μπορεί να κάνει τίποτε ο Δήμος, μόνο το κράτος αν το αφήσει η Ευρωπαϊκή ένωση.

    -«Ενίσχυση Συμβολαιακής Γεωργίας.»

    Τα ίδια λένε και κάτι τράπεζες (τράπεζα είστε ; ) προσοχή στους αγρότες.

    -«χωροθέτηση και ίδρυση ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ»

    Κάτι μπορεί να γίνει.

    -«Ποδηλατική Σύνδεση με Βεργίνα…….»

    Καλό ακούγεται και μπορεί να γίνει.

    -«Αξιοποίηση Χιονοδρομικού ……»

    Δεν είναι του Δήμου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

    -«Χρηματοδότηση κολυμβητηρίου …….»

    Δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει τίποτε, το έργο το χρηματοδοτεί το Κράτος, (εκτός και αν έχετε τρόπο-λεφτά ο Δήμος να το χρηματοδοτήσει μόνος του ! ! ! αποκλείεται).

    -«Ανάπτυξη Θρησκευτικού τουρισμού ……»

    Έχει γίνει χρόνια τώρα με επιτυχία. Μακάρι να συνεχιστεί, αλλά με ποιους ; ποιοι πιστεύουν σε Θεούς, Αγίους, Μοναστήρια κ.λ.π. για να το κάνουν με επιτυχία. Ενώ χωρίζετε το κράτος από την εκκλησία, θα ενώσετε το Δήμο με την εκκλησία, καλό ακούγεται αλλά δεν πείθετε λυπάμαι.

    -«δωρεάν μεταφορά μαθητών ….»

    Καλό αν το κάνετε έπρεπε να έχει γίνει, αλλά πέστε μας με τι λεφτά, να ξέρουμε ποιος και πόσο θα πληρώσει. Ακούγεται παράξενο, χρήματα δεν υπάρχουν, χρειάζεται συμφωνία με τα Αστικά Βέροιας, υπάρχει συμφωνία με τα Αστικά; τι συμφωνία ; ; ; ; παράξενα πράγματα, υπάρχει και άλλος υποψήφιος από τα Αστικά …..

    -«Απασχόληση προσφύγων ….»

    Κρατικό θέμα, η απασχόληση όχι του Δήμου.

    -«την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό-διοικητικό σύστημα της χώρας.»

    Αόριστο πολιτικό θέμα γενικότερης πολιτικής, πρακτικά για την πόλη τίποτα.

    -«συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο ……»

    Πολύ αόριστο και γενικόλογο. Πιασάρικο σαν τίτλος, μέχρι εκεί.

    -«τη συγκρότηση μετώπου απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές ……»

    Ότι λέει το ΚΚΕ (τελικά υπάρχει στο DNA σας), καλό ακούγετε αλλά, είναι πολιτικοκοινωνικά θέματα, να είχαμε να λέγαμε.

    -«Την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής …….»

    Υπάρχει ήδη εφαρμοσμένη Δημοτική κοινωνική πολιτική από όσο αντιλαμβάνομαι.

    -«Την Προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.»

    Δηλαδή θα μας γυρίσετε πίσω στην αγορά μέσω ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών; Μεσαίωνας κάπως;

    -«Την τακτική λογοδοσία.»

    Αυτή είναι θεσμοθετημένη πρέπει να γίνεται (κακώς όποιος δεν την κάνει), δεν θα τη φέρετε τώρα εσείς.

    -«Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση …….»

    Μακάρι, καλό και προϋπόθεση όλων όσοι είναι υποψήφιοι παντού. Όλοι το λένε αυτό είναι πάγιο, δεν πείθει όταν λέγεται από την αρχή, στο τέλος φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεαλιστική κριτική προσέγγιση από τον Άγνωστο, στα ζητήματα που έβαλε η νέα παράταξη. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω κανένα πολιτικό πλέον.

      Διαγραφή
  2. Aρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν΄αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ πιο πολύ κόσμο είχε από την ''μάζωξη'' των πωλητών (και όχι πολιτών) της Μακεδονίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι δημοι ειναι για: τα σκουπιδια, υδρευση-αποχετευση, τις πλατειες, τους δρομους-λακκουβες-πεζοδρομια, αναπλασεις διαφορων χωρων πχ. Τριποταμος,ενδεχομενως κυκλοφοριακο-παρκιν, καποια πολιτισμικα θεματα-δρωμενα και τα τελευταια χρονια λογω της καταντιας που μας οδηγησαν τα πιο μεγαλα κεφαλια της χωρας ενα μερος της κοινωνικης πολιτικης ( μαλλον κακως, αλλα υπαρχει μεγαλη αναγκη).

    Φυσικα σε ολους τους παραπανω τομεις ελαχιστα αποτελεσματα εχουμε στους περισσοτερους και ελαχιστοι δημαρχοι εκαναν κατι πολυ σπουδαιο. υπηρξαν εργα και αποτελεσματα απο παλιοτερους δημαρχους αλλα σε 1 ή το πολυ σε 2 τομεις απ ολα που απασχολουν μια πολη σαν την Βεροια (πχ υδρευση-αποχετευση ΒΛΑΖΑΚΗΣ και ισως καποιες αναπλασεις λιγο αργοτερα) . αυτη ειναι η αληθεια.

    Τωρα, οσα λογια ακουμε εδω και παρα πολλα χρονια για θεματα που δεν εχουν αρμοδιοτητα και δεν μπορουν να τα αγγιξουν οι δημοι ειναι ενα μεγαλο λαθος που το κανουν σχεδον ολοι οι υποψηφιοι. Καιρος να σταματησει, δεν πιανει πια.
    ραντεβου στις... καλπες. εαν παμε και σε αυτες βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συριζαίοι δεν το κρύβω ότι αρχικά ήμουν από τους συμπαθούντες του Σύριζα,όμως το κατορθώσατε να με κάνετε να μη θέλω να σας βλέπω. Πολύ θεωρία πολύ μπλά μπλά, δρν με πείθετε για τίποτα δυστυχώς. Οι λόγοι πολλοί.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 5/7/2015 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, και πολλά άλλα.Το χειρότερο είναι ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας κάνοντας το άσπρο μαύρο.Αυτό δεν συγχωρείται ούτε καταπίνεται με τίποτα.Μην έχετε λοιπόν μεγάλες προσδοκίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ