Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διατηρήστε το βάρος σας τις γιορτές! Πολύτιμες συμβουλές από την διατροφολόγο του lipogen!

Άλλη μια χρονιά ολοκληρώνεται με τον ερχομό των Χριστουγέννων, μια περίοδος που οι συγκεντρώσεις φίλων και συγγενών γίνονται σε συχνή βάση. Και επειδή η ποσότητα των γευμάτων και των γλυκισμάτων είναι αυξημένη, οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας πως να κρατήσουμε
το βάρος μας σταθερό και να μην το παρακάνουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε τα πάντα από το γιορτινό τραπέζι ή να μην γευτούμε τις λιχουδιές που υπάρχουν, αρκεί να τα εντάξουμε σε ένα σωστό διατροφικό πλάνο.

Η διατροφολόγος στο lipogen έρχεται να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας και να διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος σας, δίνοντας σας εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Παρακάτω μας δίνει κάποια tips για τις γιορτές ώστε να διατηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται το βάρος μας.

Συμβουλές πριν τις γιορτές

Ενταχθείτε σ΄ ένα σωστό διατροφικό πλάνο που θα περιλαμβάνει 5 γεύματα και όλες τις ομάδες τροφίμων στις σωστές αναλογίες τους. Το σημαντικότερο γεύμα είναι το πρωινό καθώς μας δίνει την ενέργεια για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες μας και μας βοηθάει να κρατήσουμε σε σωστές ισορροπίες τα υπόλοιπα γεύματα.

Αποφύγετε τις πολλές σάλτσες και τις σως καθώς επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες τα γεύματα.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας την κατανάλωση 10-12 ποτηριών νερού ημερησίως. Η σωστή ενυδάτωση βοηθάει σε όλες τις λειτουργίες του σώματος και στο μεταβολισμό.

Επειδή πλησιάζουν οι γιορτές και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυξημένη η κατανάλωση γλυκών εκείνες τις μέρες, καλό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό να κάνει μια μικρή αποτοξίνωση, αποβάλλοντας τη ζάχαρη από την καθημερινότητά μας, πριν από αυτές. Καθετί επεξεργασμένο προϊόν, αναψυκτικά, χυμοί με συντηρητικά και γλυκίσματα καταστρέφουν το διατροφικό μας πλάνο και επηρεάζουν και την υγεία μας.

Να καταναλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες οι οποίες παίρνουν μέρος στο μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών.

Καλό είναι να υπάρχει άσκηση 3-4 φορές την εβδομάδα ή έστω 30 λεπτά περπάτημα ημερησίως, καθώς έτσι αυξάνεται ο μεταβολισμός μας και οι καύσεις μας, παράλληλα ενεργοποιείται και το λεμφικό σύστημα το οποίο βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.

Συμβουλές για την περίοδο των γιορτών

Τις μέρες που έχετε κάποιο τραπέζι προσπαθήστε να τηρήσετε τα γεύματά σας κανονικά ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση θερμίδων στο γεύμα. Προτιμήστε ένα ελαφρύ πρωινό και φρούτα ως δεκατιανό. Αν το γεύμα είναι μεσημέρι προσπαθήστε το πιάτο σας να περιλαμβάνει αρκετή σαλάτα και φυσικά το κυρίως γεύμα σε μια φυσιολογική ποσότητα ώστε να σας χορτάσει αλλά να μην σας υπερκαλύψει. Το βράδυ προτιμήστε κάτι πιο ελαφρύ για να μην υπερβείτε πολύ τις θερμίδες σας. Σε περίπτωση που το γεύμα είναι το βράδυ, τρώμε αντιστοίχως ελαφριά το μεσημέρι. Το γλυκάκι μεταφέρετέ το σαν απογευματινό και μην το καταναλώνετε αμέσως μετά το φαγητό. Φυσικά έχουμε στο μυαλό μας με μέτρο την κατανάλωση αλκοόλ και κατά κύριο λόγο προτιμάμε το κόκκινο ξηρό κρασί.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν τα άτομα που έχουν νηστέψει, ώστε να επανενταχθούν όλες οι ομάδες τροφίμων στη διατροφή τους με σωστό ρυθμό για να μην προκληθούν γαστρεντερικές διαταραχές.

Και σε περίπτωση που αυξηθεί και λίγο το βάρος σας, το lipogen είναι εδώ να σας βοηθήσει άμεσα να ξεφορτωθείτε αυτά τα περιττά κιλάκια.

Καλές γιορτές με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ