Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Βέροιας οι αγρότες - Τι τους απάντησε η Προϊσταμένη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 28/12 οι αγρότες, ζητώντας αρχικά τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις των βροχοπτώσεων. Παρόντες ήταν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Αγροτικού Συλλόγου
Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», αγρότες από το Ροδοχώρι, την Πέλλα και την Αριδαία, που όπως ανέφερα, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς το επόμενο δίμηνο αναμένεται «θερμό», με τον αγώνα να συνεχίζεται στο δρόμο.
Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, «Οι αγώνες δίνονται στο δρόμο. Δίνονται με μάχες και όχι με λόγια και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αν η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει έτσι, με αγρότες πεινασμένου, εμείς δε θα το αφήσουμε», είπε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν οι αγρότες της περιοχής μας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ενημέρωσε στη συνέχεια ο Τάκης Τσολάκος, πρόεδρος του Α.Σ. «Μαρίνας Αντύπας». Όπως ανέφερε, «δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο για τα αιτήματα των αγροτών, μόνο γενικές και αόριστες υποσχέσεις. Δε δεσμεύτηκε σε τίποτα για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές που του θέσαμε, απλά μας παρέπεμψε στην Διεπαγγελματική, η οποία δε λύνει το πρόβλημα και ούτε έχει την αρμοδιότητα», είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη Διεπαγγελματική ως το λύκο του φυλάει τα πρόβατα.
Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Μαρία Παππά, ζητώντας να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις όλες οι καλλιέργειες και να πληρωθούν άμεσα οι αγρότες, ενώ της ζήτησαν να μεταφέρει το μήνυμα και τα αιτήματα των αγροτών στα κεντρικά του οργανισμού, δηλώνοντας ετοιμοπόλεμοι για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Όπως ανέφερε η προϊσταμένη, το θέμα των αποζημιώσεων δεν είναι θέμα ΕΛΓΑ, καθώς οι αγρότες κάθε χρόνο αποζημιώνονται με διαφορετικό τρόπο, μέσω Υπουργείου και δεν πρόκειται για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ