Τρεις συμβουλές για να περιορίσετε την υγρασία και τη μούχλα στο σπίτι

Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά σε πολλά σπίτια, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Το πρόβλημα αυτό στη Βέροια με το βροχερό και υγρό κλίμα και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας γίνεται ακόμα πιο σοβαρό. Φυσικά η ιδιαίτερη τοποθεσία αλλά και κατασκευή κάθε σπιτιού, παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι για να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι και τα ενοχλητικά της αποτελέσματα. Δείτε μερικούς:

1. Φροντίστε να αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων και μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε εντελώς στους τοίχους. Μην ξεχνάτε να αερίζετε το σπίτι καθημερινά αλλά και τις ντουλάπες για αρκετή ώρα. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μπει στο σπίτι, να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

2. Μην παραμελείτε να σκουπίζετε στις βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι για να αποφύγετε την υγρασία. Επιπλέον, κυρίως μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

4. Μην στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι. Είναι ίσως ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν υγρασία σε ένα δωμάτιο με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που έχει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ