Quantcast

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για τον οικογενειακό γιατρό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Ημαθίας σχετικά με το κοινωνικά ευαίσθητο θέμα του Οικογενειακού Ιατρού, το οποίο έχει προκαλέσει σύγχυση στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, διαβεβαιώνει τους πολίτες, ότι μπορούν να συνεχίσουν να εξετάζονται, με ελεύθερη
επιλογή, από όλους τους συναδέλφους Ιατρούς είτε συμβεβλημένους είτε μη συμβεβλημένους αλλά πιστοποιημένους στον ΕΟΠΥΥ με δικαίωμα συνταγογράφησης και χορήγησης παραπεμπτικών εξετάσεων μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Διαβάστε αναλυτικά:

«Το Υπουργείο υγείας και η ηγεσία του προσεγγίζει με εντελώς απόλυτο και στρεβλό τρόπο το κοινωνικά ευαίσθητο θέμα του Οικογενειακού Ιατρού με αποτέλεσμα να οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ ) σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Με ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Υγείας και η ηγεσία του, προτρέπουν τους πολίτες να δηλώσουν άμεσα την επιλογή Οικογενειακού Ιατρού, με τρόπο επιτακτικό και υποχρεωτικό. Και επιπρόσθετα, με απειλή αποκλεισμού του ασφαλισμένου από το δημόσιο σύστημα υγείας αν δεν υποβάλλει έγκαιρα δήλωση σε κάποιο Οικογενειακό Ιατρό, γεγονός ανυπόστατο και παραπλανητικό. Το μόνο που κατάφεραν είναι η πρόκληση σύγχυσης και αβεβαιότητας στους πολίτες. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι μπορούν να συνεχίσουν να εξετάζονται, με ελεύθερη επιλογή, από όλους τους συναδέλφους Ιατρούς είτε συμβεβλημένους είτε μη συμβεβλημένους αλλά πιστοποιημένους στον ΕΟΠΥΥ με δικαίωμα συνταγογράφησης και χορήγησης παραπεμπτικών εξετάσεων μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα, με δυνατότητα επιλογής του ασφαλισμένου οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν σε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα και δυνατότητα παραπομπής για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία.

Η ελεύθερη επιλογή Ιατρού είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη σε μια πολιτισμένη και ευνομούμενη κοινωνία . Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, βιώσιμου και λειτουργικού συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας, που να παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες σε συνδυασμό με ορθολογισμό των δαπανών είναι το ζητούμενο. Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο Υγείας και την ηγεσία του σε έντιμο και ειλικρινή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ιατρικούς συλλόγους, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, επαγγελματικές ενώσεις Παθολόγων, Γενικών Ιατρών και Παιδιάτρων) για να συζητηθούν όλα τα θέματα από μηδενική βάση με στόχο τον καθορισμό των όρων εκείνων που θα εξασφαλίσουν την επιτυχή συγκρότηση συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας.

2 σχόλια:

1. Τόσο αγαθές προθέσεις, τόση ειλικρίνεια και τόση ανιδιοτέλεια δεν την αντέχω... ειδικά το σημείο που λέει για " υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες σε συνδυασμό με ορθολογισμό των δαπανών". Αυτό ακριβώς γινόταν τόσα χρόνια. Εγώ μόνο και το κράτος φταίμε για την υποβάθμιση και την ακριβή υγεία ; την υπερβολική συνταγογράφιση φαρμάκων και εξετάσεων σωρηδόν ; εγώ και το κράτος εκτίναξα τη φαρμακευτική δαπάνη σε ύψη ρεκόρ για την Ελλάδα ; εγώ και το κράτος φταίμε ; Εμένα μου αρέσει να πληρώνω ακριβά τις επισκέψεις σε γιατρούς και το κράτος του αρέσει να πληρώνει τεράστια ποσά για φάρμακα, εξετάσεις και χειρουργεία ;
    Ήμαρτον "κύριε" Χριστουγεννιάτικα.

ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε φταις μόνο γι'αυτά φίλε μου, αλλά εσύ φταις και για το "σκάνδαλο της νοβαρτις", για να μην ξεχνιόμαστε.
    και να λείπουν οι συγνώμες, θα "πληρώσεις" κάποτε.

ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ