Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βραβεύτηκαν στη Βέροια οι διακριθέντες του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Με την απονομή των των βραβείων και των επαίνων ολοκληρώθηκε στη Βέροια ο 8ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημήτριος Βικέλας, που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ Βέροιας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας, υπό την αιγίδα του δήμου Βέροιας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι
συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών, αγγίζοντας τις 400, με συμμετοχές και από το εξωτερικό, όπως Κύπρο, Αγγλία και Ρουμανία, Αυστραλία, Κροατία και ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στο κομμάτι της ποίησης καταράφηκαν 258 συμμετοχές και στο κομμάτι του διηγήματος 135.
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ευγενία Καβαλάρη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο εν λόγω διαγωνισμός έχει ισχυρό αποτύπωμα στο λογοτεχνικό γίγνεσθαι, καθώς μέσα από αυτόν έχουν αναγνωριστεί και καθιερωθεί νέοι ποιητές και πεζογράφοι.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας και της οργανωτικής επιτροπής Λεωνίδας Ακριβόπουλος, εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, ευχή προς τους συμμετέχοντες, «η έμπνευση να βρίσκεται πάντα στην άκρη της πένας σας και τα πονήματά σας να βρίσουν ευήκοα ώτα».
Στη συνέχεια, τα μέλη της κριτικής επιτροπής ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, στον Μάνο Ελευθερίου, στον οποίο ήταν και αφιερωμένος ο 8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός.

Τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία Ποίηση απέσπασαν:
- Μάρθα Παπαδοπούλου με το ποίημα «Καλυψώ
- Δήμητρα Καγιάννη με το ποίημα «Γιατί οι κλεψύδρες περιέχουν άμμο»
- Φρειδερίκη Χαλκιά με το ποίημα «Αγιασμένο μάνταλο»

Τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία Διήγημα απέσπασαν:
- Δημήτρης Βουκαντσής με το διήγημα «Η σκαλωσιά»
- Σοφία Χατζοπούλου με το διήγημα «Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (ή λόγος υπεράσπισης εκδοτικών λαθών»
- Αντώνιος Κόγιας με το διήγημα «Στέλλα Σ' αγαπάω - Τάκης»
Δείτε φωτογραφίες:

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ