Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τόνοι χαρτιού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Δημοτικά συμβούλια Βέροιας. Δυο φορές το μήνα. Κανένα κάτω από 45 θέματα τη φορά. Και όλα, φωτοτυπημένα μαζί με τα εισηγητικά τους, μπροστά από κάθε δημοτικό σύμβουλο. Σε κάθε συνεδρίαση οι υπάλληλοι του δήμου ξοδεύουν ώρες, τόνους χαρτιού και μελάνι για να φωτοτυπήσουν και να πακετάρουν αμέτρητες σελίδες εισηγητικών όλων των θεμάτων και μάλιστα επί 41!

Η τελευταία συνεδρίαση είχε π.χ. 67 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συν 1 έκτακτο, επί πόσες σελίδες το εισηγητικό του κάθε θέματος, επί 41 φορές το καθένα... Χάνεται ο λογαριασμός σε κάθε συνεδρίαση. Και τα περισσότερα από αυτά δε χρησιμοποιούνται, λόγω απουσίας δημοτικών συμβούλων, ή σε κάποιους η ανάγνωσή τους είναι... περιττή για την ψήφο τους. 

Και περνάει στο τέλος ο υπάλληλος του δήμου με τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών και μαζεύει με τα κιλά τα χαρτιά που ξοδεύονται και που υποθέτουμε πως πηγαίνουν στην ανακύκλωση.

Καλή η ανακύκλωση, αλλά μιας που ετοιμαζόμαστε να βάλουμε σαν δήμος, πλώρη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μήπως να καταργήσουμε και τις εισηγήσεις στην έντυπη μορφή και να βγει κανένα κονδύλι για 41 τάμπλετ (όσα και τα δημοτικά έδρανα), για χρήση αποκλειστικά για τις συνεδριάσεις; Κάτι που θα σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση χαρτιού, 
για έναν δήμο που προωθεί την ανακύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ