Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάξτε σπιτικό τραγανοζουμερό γύρο στο φούρνο

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Έξυπνη λύση για ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι. Υπέροχη ιδέα για μια τέλεια έκπληξη στο καθημερινό μας τραπέζι. Ο γύρος είναι ένα έδεσμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ενώ με τις οδηγίες του Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργου Μεταξά, μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα και στο σπίτι σας, χωρίς ειδική σούβλα αλλά στο φούρνο σας. Πάρτε πιτούλες και σαλατούλα της αρεσκείας σας και απολαύστε σπιτικό γύρο! Δείτε υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χοιρινές πανσέτες( χωρίς κόκαλο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ .γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
100 ml ξίδι ( καλής ποιότητας)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, πρόβειο ή αγελαδινό
1κ.σ. μουστάρδα 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, περίπου 1cm πάχος και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το ξίδι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες του κρέατος τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο. (όσο πιο πολύ ώρα μαρινάρουμε το κρέας τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους.

Στραγγίζουμε τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνουμε πάνω στη σχάρα. Ψήνουμε για 20- 25΄ μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με πιτούλες κ ένα ντιπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ